EXCLUSIV  Teorie despre comunism - tineri și părinți. Florin Bădiță: Normal că devii nostalgic și spui: 'ce bine era atunci!'

Fondatorul grupului Corupţia ucide, Florin Bădiţă, a fost nominalizat de Euronews, alături de nume importante la nivel global, pentru câştigarea titlului de "Personalitatea europeană a anului" la Premiile European Leadership 2018.

În acest context, el a vorbit pentru DC News despre implicarea tinerilor în plan civic și politic.

"Tinerii nu știu cum a fost în comunism. Ei știu doar varianta spusă de părinții sau bunicii lor care le zic că pe vremea lui Ceaușescu era mai bine, dar tinerii nu cunosc realitatea. Se spunea pe vremuri: 'aveam un loc de muncă, aveam locuință'. Nu conta că nu aveai drepturi. Părinții și bunicii uită acest lucru. În plus, mai era o teorie... dacă tu ai acum 50 de ani, normal că cea mai bună perioadă a vieții tale a fost când aveai 25 - 30 de ani, perioadă care s-a suprapus cu comunismul. Și evident, chiar dacă nu aveai drepturi, atunci nu te durea spatele, nu aveai nicio problemă dintre cele pe care le ai astăzi, la vârsta de 50 de ani și puteai trece mai ușor peste multe. Normal că devii nostalgic și spui: 'ce bine era atunci!' ", a spus Florin Bădiță pentru DC News.

"Dacă tinerii nu se implică, nu se va schimba nimic în România. Noi, ca organizații civice, facem ce putem, mai facem un training, mai învățăm una alta, încercăm să facem o schimbare pe termen mediu și lung, dar dacă vrem o schimbare sustenabilă... este nevoie să se implice un număr și mai mare de persoane care să fie informate și să informeze, la rândul lor, pe alții. De exemplu, USR a obținut un procent mai mic la alegeri decât alte partide, dar poate, la următoarele alegeri, dacă acum vor avea rezultate, vor obține 20%. În plus, poate vor apărea noi partide care pot ajunge și la 25%. Nu vor avea din prima majoritate, dar la viitoarele alegeri, vorbim și despre asta", a mai zis tânărul în interviul pentru DC News.

"Oricum, ca partid în opoziție nu poți face nimic. Poți propune orice pentru că ideea ta nu va trece", a conchis Florin Bădiță.

Nominalizat la categoria "Personalitatea europeană a anului"

Florin Bădiță este nominalizat la categoria "Personalitatea europeană a anului" alături de actriţa Emma Watson, antreprenorul Xavier Niel, omul de afaceri miliardar Mohed Altrad, modelul Edie Campbell, astronomul Michaël Gillon, avocata Marcia Willis Stewart, activistul András Fekete-Gyor şi politiciana Barbara Nowacka.

Timp de două săptămâni, începând din 15 martie, utilizatorii de Internet îşi pot vota favoriţii, iar câştigătorii vor fi premiaţi pe 22 mai, la o ceremonie care va avea loc în Bruxelles.

AICI îl puteți vota pe Florin Bădiță. Faceți click pe link, îl găsiți în secțiunea a doua. INTERVIUL INTEGRAL PE CARE NI L-A ACORDAT ÎL PUTEȚI GĂSI AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel