Teodorovici: Biserica trebuie impozitată. Reacția Patriarhiei Române

Crişan Andreescu / 14 iul 2017 / 13:06 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanțe, a declarat, joi seara, la Digi24, referindu-se la impozitarea Bisericii, că aceasta trebuie să înţeleagă că este nevoie de bani.

„Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani", a subliniat Teodorovici, fost ministru de Finanţe.

El a spus că va iniţia discuţia cu reprezentanţii Bisericii pe acest subiect.

„E o discuție ce se poartă în interiorul Guvernului. Fie să retrocedăm ce au de retrocedat şi atunci găsim o cale de impozitare pentru că așa e normal", este o variantă enunţată de consilierul premierului.

„Dacă facem un calcul ultimii 10 ani sau ultimii 27 de ani de zile cu cât a finanţat statul român Biserica Română, o să vedem că sunt sume foarte importante. Dar trebuie să găsim un echilibru. Repet, propunerea pe care aş vrea să o fac nu am nicio îndoială ca va fi acceptată de BOR", a susţinut Teodorovici.

Patriarhia Română reacționează 

"Biserica Ortodoxă Română plăteşte impozite la stat ca orice altă instituţie. Din punct de vedere fiscal, cultele religioase din România sunt tratate ca organizaţii de drept privat şi utilitate publică, fiind asimilate ca regim fiscal cu ong-urile, fundaţiile, asociaţiile sau alte organizaţii nonprofit.

[citeste si]

Biserica Ortodoxă Română plăteşte impozite pe terenurile şi clădirile aflate în folosinţă, pe salarii şi pe toate activităţile economice desfăşurate în cadrul entităţilor economice care funcţionează în interiorul său.

Cultele religioase nu plătesc TVA şi sunt scutite doar de impozitul pe venitul provenit din activităţile specifice cultului (vânzarea obiectelor de cult produse în interiorul instituţiei), venit care este în mod riguros reinvestit în întreţinerea locaşurilor de cult şi în activităţi cu caracter social-filantropic" precizează Patriarhia la interpelarea redacțiai DC News.Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.12