Televiziunea de stat din Rusia îi critică pe tineri: "Nu sunt dispuși să meargă în Ucraina pentru Putin" 

Pe măsură ce invazia rusă a Ucrainei progresează, sprijinul public pentru război începe să scadă, iar această nouă tendință se manifestă și la televiziunea de stat strict controlată. 

O victorie rapidă a fost promisă datorită superiorității armatei lui Putin. În schimb, ofensiva Kremlinului a fost afectată de pierderi grele și de lipsuri de echipamente, până la punctul în care experții TV ruși iau în considerare în mod public să caute ajutor și asistență de la alte state prietene, precum Iranul și Coreea de Nord. Expertul militar Igor Korotchenko a sugerat că nord-coreenii ar putea contribui la reconstruirea regiunilor ucrainene distruse și să se alăture armatei ruse, potrivit unui articol „Daily Beast”, în timpul difuzării de joi a programului de televiziune „60 Minutes”. Acest lucru se datorează faptului că cetățenii obișnuiți sunt departe de a fi entuziasmați de perspectiva de a merge la război și de a muri pentru Putin.


Evident, asta îi enervează pe credincioșii președintelui rus, începând cu Vladimir Solovyov, prezentatorul televiziunii de stat, decorat public de două ori de Putin pentru serviciile sale în folosul patriei. În timpul difuzării de joi a emisiunii sale, „Seara cu Vladimir Solovyov”, acesta s-a plâns: „Mă irită faptul că societatea noastră nu înțelege că are loc un moment de cotitură. Fie ne ridicăm, construim și ajungem la un alt nivel, fie pur și simplu încetăm să mai existăm.” Aflat în studio, politologul Alexander Kamkin, a fost de acord și a sugerat desfășurarea unei „operațiuni culturale speciale” în Rusia, relatează Il Messagero

Maria Butina s-a plâns  în timpul emisiunii Solovyov de lipsa de implicare a tinerei generații în războiul lui Putin

„Oamenii care plănuiesc să se înroleze au în mare parte aceeași vârstă ca mine, unii sunt puțin mai tineri. Aceasta este generația care a fost crescută din filmele sovietice, literatura și valorile sovietice. Dar cei foarte tineri cu care vorbesc leșină și dacă se taie la un deget. Operațiunea militară specială este Rubiconul nostru. Am senzația că mulți de aici încă nu pot înțelege," a spus Butina, o altă invitată din studio. 

Scriitorul Zakhar Prilepin, căutat de serviciul de securitate ucrainean SBU pentru implicarea sa în crimele de război ale Rusiei, a adăugat: „Avem mare nevoie de voluntari, nu o ascundem. Trebuie să restabilim personalul deportat. Între timp, tema morții este redusă la tăcere. Într-o societate motivată de confort, nu se poate vorbi de moarte. Toți sunt așteptați să meargă la război, să câștige și să revină în viață. Mai bine, nu merge acolo.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel