Teleorman: Aproximativ 800 de absolvenţi de liceu vor susţine Bacalaureatul în sesiunea de toamnă

Aproximativ 800 de candidaţi din judeţul Teleorman s-au înscris pentru a susţine examenul de Bacalaureat în sesiunea de toamnă care va începe miercuri, circa 60% dintre ei fiind absolvenţi ai promoţiei 2019.

"Din cei 784 de candidaţi înscrişi, 468 sunt absolvenţi ai promoţiei 2019, iar 316 sunt din seriile anterioare", a declarat marţi, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Oana Stoicescu.

Ea a adăugat că, în Teleorman, examenul de Bacalaureat se va desfăşura în patru centre de examen, organizate în Alexandria, Roşiorii de Vede, Turnu Măgurele şi Videle, iar evaluarea se va face într-un singur centru, care va funcţiona la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din Alexandria.

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat începe cu probele scrise. Miercuri este programată proba la Limba şi literatura română, pe 23 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar pe 26 august, proba la alegere profilului şi specializării.

Evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale se va desfăşura în perioada 27 august - 3 septembrie.

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat vor fi afişate pe 3 septembrie. În aceeaşi zi, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii.

Rezultatele finale vor fi publicate pe 7 septembrie.

În Teleorman, rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat a fost de 60,79%. 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26