TAROM - MINISTERUL TRANSPORTURILOR, NEGOCIERI. IOAN RUS arată cum s-au încheiat discuțiile dintre MINISTERUL TRANSPORTURILOR și SINDICATELE TAROM

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a explicat că discuțiile de marți dintre reprezentanții Ministerului și sindicatele TAROM s-au încheiat cu perspectiva unei rezolvări favorabile a problemelor. Rus a precizat că anumite solicitări vor fi soluţionate în 2015.

"Sunt încă câteva probleme în litigiu, la care compania nu are soluţii imediate, dar în acelaşi timp există foarte multă raţionalitate din partea managementului şi a salariaţilor, astfel încât unele lucruri vor putea face parte dintr-un angajament de perspectivă", a declarat ministrul Transporturilor, la finalul discuţiilor care au avut loc marți, la sediul companiei aeriene.

Ioan Rus a precizat că anumite aspecte care nu pot fi rezolvate în acest moment vor fi soluţionate pe bugetul de anul viitor al companiei.

Citește și: Exclusiv. Cum pot piloții TAROM să paralizeze traficul aerian la nesfârșit

"Perspectiva unei activităţi pozitive este absolut reală", a adăugat ministrul Transporturilor.

El a arătat că în prezent veniturile Tarom sunt mai mici decât costurile, iar compania are pierderi din care sunt foarte dificil de susţinut creşteri salariale sau condiţii mai bune de muncă.

"Corpul de Control lucrează şi nu caută atât probleme, cât soluţii pentru ca pe bugetul din 2015 să existe mult mai raţional identificat, ce anume trebuie făcut pentru ca această companie să îşi diminueze pierderile, să ajungă zero la zero şi după aceea pe profit", a continuat Ioan Rus, citat de Mediafax.

Întrebat de presă care din solicitările sindicatelor vor fi rezolvate în acest an sau în 2015, ministrul nu a oferit detalii.

Vezi și: Ministrul Transporturilor, măsură extremă în cazul TAROM

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel