TAROM, anunț important pentru călători

Cele două aeronave Airbus 310 aflate în flota TAROM vor fi înlocuite până la sfârșitul anului cu două aparate narrow-body de 180 de locuri, al căror preț este în jur de 5 milioane de dolari.

"Cele mai importante, credem noi, sunt cele referitoare la flotă. Avem în vedere procesul de înlocuire a celor două aeronave Airbus 310 până la finele acestui an, a afirmat Stoe, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, decizia luată vizează doar tipul de aeronavă, nu și producătorul. Astfel, sunt vizate modelele cu 180 de locuri, narrow-body, respectiv A 320 sau Boeing 737.

"Decizia, să spunem că este oarecum definită. Sunt aeronave cu 180 de locuri narrow-body, care să corespundă flotei și necesităților de trafic. Mă refer la nivelul de încărcare, la rutele operate și la distanța pe care operăm aceste aeronave. Producătorul nu este decis, ci doar tipul de aeronavă, respectiv cele de 180 de locuri. Pot fi A 320 sau Boeing 737, a precizat șeful TAROM.

Întrucât timpul de livrare a acestor aeronave variază între 4 și 6 luni, acestea vor ajunge în flota TAROM la sfârșitul anului. Stoe a adăugat că prețul noilor aeronave variază între 5,1 și 5,3 milioane de dolari.

În ceea ce privește aeronavele vechi Airbus 310, acestea vor fi valorificate fie prin vânzare, fie prin închiriere, modalitatea nefiind încă decisă. Una dintre aeronave este operabilă până la 12 septembrie 2016, iar cealaltă, datorită mentenanței, poate fi folosită până după 31 decembrie, la începutul anului următor.

El a adăugat că aeronavele vechi nu mai pot zbura cu pasageri, ci doar în regim cargo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel