Tăriceanu, președinție UE. Chirieac: Nu vom obține nimic!

Tăriceanu
Tăriceanu

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat declaraţia lui Călin Popescu Tăriceanu potrivit căreia România nu ar fi pregătită să preia preşedinţia UE.

"România nu este pregătită să preia preşedinţia Uniunii Europene. Fiecare stat, atunci când a deţinut preşedinţia UE, a încercat să obţină ceva pentru sine. Dacă ar exista un mecanism posibil, eu aş încerca să amânăm acest moment vreo trei ani. În momentul în care îţi exerciţi preşedinţia, în cele şase luni, ar fi cazul să îţi rezolvi şi tu nişte probleme: apartenenţa la spaţiul Schengen, cu totul (...) Puteai să ceri o magistrală de transport, o mai mare uşurinţă de a cheltui fondurile europene, care acum sunt îngropate în birocraţie", a spus Bogdan Chirieac în emisiunea Se întâmplă acum, de la B1 TV.

"Nu vom avea niciun beneficiu"

"Vom deţine şase luni preşedinţia şi nu vom avea niciun beneficiu. Vom cheltui mai mulţi bani - că îţi vin mii de delegații străine, oameni. Vom cheltui bani de la buget şi nu vom obţine nimic. Din acest punct de vedere, România nu este pregătită şi nici nu are cum să fie. Când preşedintele nu se consultă cu Guvernul, când Guvernul nu se consultă cu preşedintele, când preşedintele este ostil cu Parlamentul, când e o nebunie întreagă şi nu ştii cine conduce ţara - statul subteran sau statul legitim.... Cum să deţii preşedinţia? Nu suntem pregătiţi", a mai spus analistul politic.

Cât despre o altă declaraţie mai veche a preşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căreia România nu a fost pregătită nici să intre în UE, Bogdan Chirieac a afirmat că "a fost marele merit al lui Adrian Năstae. Intrarea în UE nu s-a petrecut decât formal, în timpul lui Călin Popescu Tăriceanu, 1 ianuarie 2007. Intrarea în UE s-a întâmplat în decembrie 2004, atunci când s-au incheiat negocierile de aderare la toate capitolele".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel