Tăriceanu: Majorarea salariilor se face treptat

Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului, a declarat că încă din legislatura trecută s-a stabilit ca majorarea salariilor în sistemul public să se facă treptat.

"Cred că în discuție ar fi trebuit o precizare pentru opinia publică: aceste majorări de salarii bănuiesc că nu vor fi făcute dintr-o dată, pentru că evident bugetul nu cred că poate să le susțină. Dar spun acest lucru cu o anumită rezervă, pentru că nu m-am consultat cu doamna ministru (al Muncii — n.r.). Bănuiesc că dânsa a discutat cu Ministerul de Finanțe pentru a vedea posibilitățile și știu că, inițial, când noi am discutat încă din legislatura trecută despre un proiect de lege de salarizare unică, am convenit că acest lucru se va face etapizat, în așa fel încât, evident, efortul să poată să fie susținut de buget", a spus Tăriceanu, întrebat de jurnaliști ce opinie are cu privire la o eventuală dublare a salariilor în sectorul bugetar, potrivit Agerpres.

Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii, a anunțat că astăzi încep discuțiile cu sindicatele din ordinea publică și sănătate despre legea salarizării unitare. Mai multe detalii despre anunț aici.

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel