Tăriceanu, DNA lovitură: Cere urmărirea penală

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

DNA cere încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu, anunţă Antena 3. Solicitarea a fost trimisă la Senat şi este vorba despre acuzaţii extrem de grave, în dosarul Microsoft.

Procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită presupus a fi săvârşită de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a contestat în instanţă interceptările din dosarul Microsoft, acesta apărând în dosar în urma unui denunţ făcut de fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu. Acesta din urmă a susţinut că, în anul 2008, liderul ALDE ar fi primit mită, în valoare de mai multe milioane de euro, pentru a prelungi cotractul de achiziţie de licenţe Microsoft.

Este vorba despre o solicitare formulată de DNA, trimisă la ÎCCJ, săptămâna trecută, transmite Antena 3. Solicitarea urmează să fie trimisă de procurorul general, se repartizează unui consilier din subordinea sa şi acesta întocmeşte dosarul şi îl trimite spre avizare.  Această solicitare de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru infracţiuni de luare de mită, ar fi ajuns deja la Senat. 

"Am făcut contestaţie cu privire la legalitatea ascultărilor telefonice în cea ce mă priveşte în dosarul Microsoft. Am făcut acest lucru pentru că eu consider că respectul pentru drepturile cetăţenilor este cheia principală, e bolta în care se construieşte o ţară democratică. Nu cetăţenii trebuie să servească instituţiilor, instituţiile trebuie să servească cetăţeni. La noi din păcate această practică a ascultării telefoanelor a devenit endemică. Este grav ce s-a întâmplat în aceşti ani, de o amploare nemaivăzuta. Nu aveau nimic de a face cu siguranţa naţională şi numai mintea bolnavă a unora care cred ca toţi cetăţenii trebuie puşi sub urmărire", declara Călin Popescu Tăriceanu, în luna martie, după contestarea în instanţă a interceptărilor din dosarul Microsoft.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel