Tăriceanu despre remanierea guvernamentală: După ce premierul va face evaluarea, vom discuta; avem o responsabilitate comună

[] []

09 iul 2019 / 17:54
Salveaza PDF Comentarii

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat marţi că va discuta cu premierul Viorica Dăncilă despre o eventuală remaniere guvernamentală, după ce şefa Guvernului va finaliza evaluarea miniştrilor.

'După ce doamna prim-ministru, în calitate de şef al Executivului, va face această evaluare, voi avea o discuţie cu domnia sa, pentru că ne interesează şi în calitate de partener, avem membri în Guvern, dar ne interesează ca această discuţie să o facem şi în calitate de participanţi în această coaliţie, în care responsabilităţile nu sunt strict delimitate între PSD şi ALDE.

Avem o responsabilitate comună a bunei guvernări, deci vom discuta despre ansamblul concluziilor pe care domnia sa le va trage după ce va face evaluarea. (...) Această evaluare pe care domnia sa o face poate va presupune inclusiv anumite măsuri de restructurare a formulei guvernamentale - cu alte cuvinte menţinerea numărului de miniştri sau nu, menţinerea numărului de secretari de stat sau nu, dar acest lucru trebuie făcut în primul rând de către primul-ministru. Sigur că pot oferi o părere cât de cât bazată pe ceea ce am realizat în perioadele de prim-ministru, ştiu ce presupune acţiunea guvernamentală, însă în momentul de faţă acest lucru nu l-am făcut şi aştept ca doamna prim-ministru să solicite această discuţie', a spus Tăriceanu, la finalul unor şedinţe ale conducerii ALDE.

El a menţionat că orice decizie va fi anunţată după discuţiile cu premierul. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27