Tăriceanu despre remanierea guvernamentală: După ce premierul va face evaluarea, vom discuta; avem o responsabilitate comună

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, a declarat marţi că va discuta cu premierul Viorica Dăncilă despre o eventuală remaniere guvernamentală, după ce şefa Guvernului va finaliza evaluarea miniştrilor.

'După ce doamna prim-ministru, în calitate de şef al Executivului, va face această evaluare, voi avea o discuţie cu domnia sa, pentru că ne interesează şi în calitate de partener, avem membri în Guvern, dar ne interesează ca această discuţie să o facem şi în calitate de participanţi în această coaliţie, în care responsabilităţile nu sunt strict delimitate între PSD şi ALDE.

Avem o responsabilitate comună a bunei guvernări, deci vom discuta despre ansamblul concluziilor pe care domnia sa le va trage după ce va face evaluarea. (...) Această evaluare pe care domnia sa o face poate va presupune inclusiv anumite măsuri de restructurare a formulei guvernamentale - cu alte cuvinte menţinerea numărului de miniştri sau nu, menţinerea numărului de secretari de stat sau nu, dar acest lucru trebuie făcut în primul rând de către primul-ministru. Sigur că pot oferi o părere cât de cât bazată pe ceea ce am realizat în perioadele de prim-ministru, ştiu ce presupune acţiunea guvernamentală, însă în momentul de faţă acest lucru nu l-am făcut şi aştept ca doamna prim-ministru să solicite această discuţie', a spus Tăriceanu, la finalul unor şedinţe ale conducerii ALDE.

El a menţionat că orice decizie va fi anunţată după discuţiile cu premierul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel