Tăriceanu, solicitare DNA. Cazanciuc, mesaj pentru preşedintele Senatului

Mihai Ciobanu / 09 apr 2019 / 12:39 Salveaza PDF Comentarii
Robert Cazanciuc
Robert Cazanciuc

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, spune că Tăriceanu trebuie să aibă încredere în comisie, pentru că, după ce vor studia dosarul, senatorii jurişti vor discuta şi vor propune plenului o soluţie pe solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul şefului Camerei superioare a Parlamentului. 

"Domnul Tăriceanu trebuie să aibă încredere în Comisia juridică. Atunci când toţi colegii vor studia dosarul, vom discuta această solicitare şi vom propune plenului Senatului ceea ce o să creadă membrii Comisiei juridice", a declarat marţi Cazanciuc. El a spus că solicitarea DNA în cazul Tăriceanu ar putea fi discutată miercuri în Comisia juridică "dacă va fi cvorum". 

Referindu-se la amânările succesive ale acestei speţe în Comisia juridică, Cazanciuc a precizat: "Asta înseamnă că atunci când vrei să fii responsabil şi ai mii de pagini de citit, de studiat, te comporţi în consecinţă. Nu suntem în competiţie aici, la Comisia juridică, în cât timp facem. (...) Această solicitare a venit la finalul anului trecut în Parlament, pentru fapte cu mai bine de 10 ani de zile înainte. Colegii mei din Senat au vrut să studieze dosarul". 

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent al Senatului a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul acestei cereri DNA de încuviinţare pentru a le permite senatorilor studierea dosarului cauzei. Comisia juridică trebuie să întocmească raportul care va fi transmis plenului Senatului, cel în măsură să încuviinţeze sau să respingă solicitarea DNA. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25