Târgul de carte "Gaudeamus", la Mamaia, între 11-15 august

Ediţia a IV-a a Târgului de Carte Gaudeamus din Mamaia va fi organizată în perioada 11 - 15 august, în faţa studioului Radio Vacanţa din staţiunea turistică, informează organizatorul evenimentului, Radio România.

 Gaudeamus Mamaia 2012 reprezintă ultima oprire a Caravanei Gaudeamus din acest an, o ediţie specială care aduce o cifră rotundă în cadrul târgurilor organizate de Radio România, fiind evenimentul cu numărul 70 din seria evenimentelor cuprinse în Programul Lectura.

Cărţi proaspete şi îmbietoare, taifasuri scriitoriceşti şi o atmosferă de destindere intelectuală sau discuții despre cărţi şi autorii lor - astfel îşi va aştepta târgul vizitatorii, timp de cinci zile pe litoral, anunță organizatorii.

Invitaţii speciali ai târgului de carte vor fi elevii din cadrul Consiliului Judeţean al Elevilor din Constanţa, care vor participa la evenimente şi vor organiza o dezbatere despre atractivitatea lecturii în rândul tinerilor.

Totodată, Gaudeamus Mamaia invită publicul la expoziţia "Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului", o incursiune în lumea cărţilor din perspectivă fotografică. Expoziţia va cuprinde 30 de fotografii aparţinând lui Jean Marc Godès, fotograf francez şi regizor de imagine fixă. Expoziţia este în acelaşi timp și o invitaţie la replică pentru profesioniştii imaginii, artişti, fotografi sau graficieni.

Deschiderea oficială a târgului Gaudeamus de la Mamaia va avea loc sâmbătă, 11 august, ora 20.00. În cadrul târgului de carte se vor decerna Premiile Gaudeamus astfel: trofeele Gaudeamus (acordate editorilor - locurile 1, 2 şi 3) şi cea mai râvnită carte a târgului, decernate prin votul publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite pe întreg parcursul târgului; trofeele presei - decernate jurnaliştilor pe secţiunile presă scrisă, radio, TV şi on line, prin votul publicului; premiul Educaţia - decernat unei instituţii de învăţământ în semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educaţionale în contextul târgului Gaudeamus; premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase cititoare prezente la târg. La acestea se adaugă premii pentru vizitatori la Tombola Gaudeamus.

Târgul poate fi vizitat din 11 până în 15 august, zilnic, între orele 16.00 - 23.00. Intrarea este liberă pentru toate categoriile de vizitatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel