Târgoviște: Conferință ASCOR la Facultatea de Teologie și Științele Educației

Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei

Asociația Studenților Creştin Ortodocşi Români-Filiala Târgovişte a organizat joi, 11 aprilie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, la Facultatea de Teologie și Științele Educației a Universității ”Valahia” din Târgoviște, conferința "Democrație, dezvoltare, educație cultural-spirituală", susținută de domnul Prof. univ. dr. Gheorghe Ion Bunescu.

Un punct esențial al prelegerii a fost constituit de aprofundarea rolului educației cultural-spirituale și a importanței acesteia în formarea elitelor responsabile pentru binele societății de mâine. Au fost dezbătute teme precum: democrația, dezvoltarea socio-culturală a societății, importanța identității creștine și naționale într-o lume tot mai desacralizată, precum și importanța educației religioase pentru tinerele generații, în procesul de combatere a noilor ideologii și a provocărilor ce duc la inversarea valorilor în contemporaneitate.

La eveniment au luat parte profesori și studenți ai Facultății, introducerea conferențiarului și a temei fiind făcută de Pr. prof. univ. dr. Florea Ștefan, Decanul Facultății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel