Tânărul Carlos Alcaraz ar putea ajunge numărul 1 mondial. Are doar 19 ani 

 După ce a câștigat al patrulea titlu al sezonului în circuitul ATP, duminică, la Mutua Madrid Open, Carlos Alcaraz îl va provoca pe Rafael Nadal pentru poziția de lider în clsamanetul anual ATP Race To Turin, săptămâna viitoare, la Roma.

Alcaraz va ajunge la Internazionali BNL d'Italia cu șansa de a-l depăși pe Nadal, care îl conduce acum cu doar 70 de puncte. Chiar săptămâna aceasta, tânărul de 19 ani a obținut prima sa victorie împotriva lui Nadal, în sferturile de finală de la Madrid.

ATP Race To Turin reflectă clasamentul de la începutul anului, dar Alcaraz face, de asemenea, mișcări mari în clasamentul general ATP. Luni, adolescentul spaniol va urca pe locul 6 mondial, cel mai bun din carieră. Anul trecut, în aceeași săptămână, el se afla pe locul 114 mondial și încă nu intrase în Top 100.

Alcaraz se apropie de podium

Săptămâna viitoare, la Roma, dublul deținător al titlului ATP Masters 1000 va avea șansa de a urca până pe locul 4 mondial. Alcaraz se află în urma lui Nadal, numărul 4 mondial, cu 1.662 de puncte, și a lui Stefanos Tsitsipas, numărul 5 mondial, cu 977 de puncte. Dar cum Nadal și Tsitsipas își apără 1.000 și, respectiv, 180 de puncte la Foro Italico, iar Alcaraz nu poate decât să adauge puncte, el și-ar putea continua ascensiunea incredibilă.

După ce i-a învins pe Nadal și Novak Djokovic la Madrid, tânărul de 19 ani se va afla pe jumătatea opusă a tabloului la Roma. Acolo, al șaptelea favorit va juca cu al doilea favorit, Alexander Zverev, doar în sferturile de finală, dacă amândoi ajung atât de departe. Alcaraz a trecut ușor de Zverev cu 6-3, 6-1 în finala de la Madrid.

„Este foarte, foarte posibil ca Alcaraz să termine anul acesta pe locul 1 mondial", a declarat fostul număr 1 mondial Jim Courier, care a transmis finala de la Madrid pentru Tennis Channel, relatează Mediafax. 

Fiul lui Djokovici, fanul nr. 1 al lui Alcaraz

Tenismanul sârb Novak Djokovic a dezvăluit, într-o discuţie pe canalul de televiziune al Openului de la Madrid, că favoritul fiului său, care anterior era Rafael Nadal, este acum compatriotul acestuia Carlos Alcaraz, una dintre senzaţiile actualului sezon, informează agenţia EFE.

Liderul mondial, care a fost invitat la postul creat special cu ocazia turneului de la Madrid, a dezvăluit schimbarea de opinie a fiului său, care a ţinut cu Nadal în finala de la Australian Open, când a spus că nu ar vrea să câştige rusul Daniil Medvedev.

"Noutatea din ultimele luni este că pentru fiul meu, Nadal nu mai este numărul unu, ci Alcaraz. Şi-a schimbat preferatul, dar îl imită pe Rafa pe teren", a indicat jucătorul sârb.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel