Tânără de 22 de ani, moartă după ce a fost arestată. Statele Unite, reacție după incident

Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ

O tânără iraniană de doar 22 de ani a murit în SUA după ce a fost arestată.

Casa Albă consideră că moartea unei femei iraniene în vârstă de 22 de ani Mahsa Amini, după arestarea acesteia, este "de neiertat", a declarat vineri Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, conform Agerpres. "Vom continua să-i tragem la răspundere pe liderii iranieni pentru astfel de abuzuri ale drepturilor omului", a scris Jake Sullivan pe Twitter.

O fată iraniană, aflată în comă după ce a fost arestată la Teheran de către poliţie, a murit vineri, au declarat televiziunea de stat şi familia tinerei, activişti cerând ca cei responsabili pentru moartea ei "suspectă" să fie aduşi în faţa justiţiei. Mahsa Amini se afla în vizită la Teheran cu familia, când a fost arestată marţi de unitatea specială de poliţie responsabilă cu aplicarea regulilor vestimentare stricte pentru femeile iraniene.

Poliţia din Teheran a declarat joi că Mahsa Amini a fost arestată împreună cu alte femei pentru a primi "instrucţiuni" privind regulile vestimentare. "Ea a suferit brusc o problemă cardiacă (...) şi a fost dusă imediat la spital", a adăugat poliţia.

Ucraina a doborât, în premieră, o dronă iraniană folosită de armata rusă

Ministerul Apărării al Regatului Unit a confirmat afirmația potrivit căreia forțele ucrainene probabil au doborât o dronă de fabricație iraniană care a fost folosită de Rusia în ofensiva sa împotriva țării vecine.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor militare de miercuri, ministerul a spus că este „foarte probabil” ca Rusia să fi desfășurat vehicule aeriene fără pilot (UAV) fabricate de Iran în războiul de aproape șapte luni din Ucraina.

„Aproape sigur că Rusia își cumpără din ce în ce mai mult armament din alte state puternic sancționate, cum ar fi Iranul și Coreea de Nord, pe măsură ce propriile sale stocuri scad”, a spus acesta.

Declarația a venit la o zi după ce armata ucraineană a publicat mai multe imagini și a spus că probabil a doborât o dronă lângă Kupiansk din Harkiv, care părea a fi un model iranian Shahed-136.

Iranul nu a comentat afirmațiile

Guvernul iranian nu a comentat încă afirmațiile, dar oficialii săi au negat anterior că ar fi furnizat Rusiei drone pentru a fi folosite în Ucraina, declarând că Iranul nu va ajuta niciuna dintre părți în război.

Nu există specificații oficiale cunoscute pentru Shahed-136, dar este o așa-numita „dronă sinucigașă” care este capabilă să transporte un focos pe distanțe lungi.

Actualizarea informațiilor din Regatul Unit a spus că presupusa pierdere a UAV în apropierea primei linii „sugerează că există o posibilitate realistă ca Rusia să încerce să folosească sistemul pentru a efectua lovituri tactice, mai degrabă decât împotriva unor ținte mai strategice aflate mai departe pe teritoriul ucrainean”.

De asemenea, a mai spus că Shahed-136 este suspectat că a fost desfășurat de Iran în atacuri din Orientul Mijlociu, inclusiv o lovitură asupra petrolierului MT Mercer Street în iulie 2021.

Statele Unite și Israel au acuzat și Iranul pentru atacul de anul trecut, dar acesta din urmă a negat responsabilitatea, scrie Al Jazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel