Tăieri buget. Chirieac: Se votează numai pe glandă, numai pe negativ? Să ne asumăm consecințele

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre tăierile anunțate de Ludovic Orban.

"Mâine, avem ședință de Guvern, vom avea posibil bugetul. Vor merge pe aceste tăieri sau încă se mai încearcă ceva pe ultima sută de metri?", l-a întrebat Mihai Gâdea pe analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

"Se votează numai pe glandă, numai pe negativ?"

"Eu cred că vor încerca să meargă pe aceste tăieri fără de care intrăm în încetare de plăţi. Este cea mai bună soluţie fiindcă a izvorât din votul popular. Nu sunt ironic. Pentru numele lui Dumnezeu! La 31 de ani de la Revoluţie, suntem conştienţi de vot? Se votează numai pe glandă, numai pe negativ? Atunci, hai să ne asumăm consecinţele în zona asta. 

O majoritate parlamentară votată - sigur că nu au câştigat alegerile, dar nu despre asta este vorba! Alegerile astea au fost libere şi corecte. Nu am auzit de fraudă, în afară de Sectorul 1, de doamna Armand. Alegerile parlamentare chiar au fost corecte. Nu veniţi, domnule Gâdea, vă rog frumos, să îmi spuneţi că bieţii pensionari nu au ştiut ce îi aşteaptă. Nu se poate! Nu au ieşit la vot. Nici în 2019, când nu mai puteau cu ciuma roşie, nu au ieşit. Nu au ieşit că a fost alt rezultat.

Când s-a votat 40%, în buget, prin asumarea răspunderii, majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie...  Până atunci, trei ani când a condus ciuma roşie, de fiecare dată când au zis că măresc pensiile le-au mărit şi pe 1 septembrie, deodată, cu doamna Violeta Alexandru, au spus "domnule am calculat, numai 14%", a spus Bogdan Chirieac.

"Poporul muncitor a ştiut ce urmează"

"Poporul muncitor a ştiut ce urmează. Chestiunea asta că n-au ştiut, campanie, că o fi... Când s-a dat acea țeapă la 1 septembrie, era clar care era situaţia. Poporul a votat, iar acum, după pandemie, da, s-au ciupit alea cu sporurile bugetarilor - sunt mega discutabile -, cu pensia şi salariul de la stat, că a mai fost discuția asta. Mă, dacă mi-am luat pensia de la stat, nu mă angajez tot la stat", a concluzionat analistul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel