Sute de persoane s-au îmbolnăvit la petrecerea de aniversare a Imeldei Marcos

Peste 240 de persoane care au participat la petrecerea organizată cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a fostei prime doamne din Filipine Imelda Marcos au au fost transportate de urgenţă la mai multe spitale miercuri, cu suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, au precizat autorităţile locale, citate de DPA.

Invitaţii care s-au confruntat cu simptome precum ameţeli, vărsături şi diaree au fost transportaţi la 10 spitale din oraşul Pasig, în apropiere de Manila, potrivit lui Bryan Wong, şeful departamentului municipal pentru intervenţii în situaţii de urgenţă. Circa 2.500 de invitaţi au fost prezenţi miercuri într-un complex sportiv din Pasig pentru a o celebra pe Imelda Marcos, la o zi după ce fosta primă doamnă filipineză a împlinit vârsta de 90 de ani.

Imelda Marcos, văduva fostului dictator Ferdinand Marcos, a fost văzută strângând mâinile unora dintre invitaţi înainte ca o parte dintre aceştia să se îmbolnăvească. Fosta primă doamnă din Filipine a devenit faimoasă pentru stilul ei de viaţă extravagant - care include o colecţie de 3.000 de perechi de pantofi - afişat pe durata celor 20 de ani în care soţul său s-a aflat la conducerea ţării. Potrivit Crucii Roşi din Filipine, invitaţii s-au îmbolnăvit după ce au mâncat alimente ambalate care conţineau ouă fierte şi tocăniţă de pui cu cartofi şi orez.

Fostul senator Ferdinand Marcos Junior, fiul Imeldei, a prezentat scuze publice. 'Organizatorii investighează cauza care a provocat toxiinfecţia alimentară şi sunt dispuşi să colaboreze cu autorităţile', a precizat acesta într-o declaraţie. 'Vă cer iertare şi caut înţelegere pentru acest incident... vom acorda sprijinul necesar până când toţi invitaţii se vor însănătoşi pe deplin'. Ferdinand Marcos a fost înlăturat de la putere în urma revoltei populare din 1986 şi a decedat în anul 1989 în Statele Unite, unde familia sa se afla într-un exil autoimpus. Familia Marcos a revenit în Filipine în 1991.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel