Suspendare Iohannis. Rovana Plumb: La fel ca o cădere a Guvernului

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Rovana Plumb este de părere că suspendarea lui Klaus Iohannis ar fi la fel de nepotrivită ca o cădere a Guvernului, fapt pentru care acest lucru nu se va întâmpla.

O suspendare ar fi la fel de nepotrivită la fel ca o cădere a Guvernului pe baza unor plângeri penale. Nu putem să îi dăm un cec în alb pentru orice exces sau derapaj sau încălcare a Constituției. Nu excludem acest mecanism constituțional, dar, deocamdată, nu e în centrul discuției noastre. Nu se va întâmpla lucru acesta.

Eu cred că atât Administrația Prezidențială, cât și domnul președinte Iohannis, cât și toți ceilalți actori politici trebuie să înțeleagă că avem o mare responsabilitate pentru anul 2019. Două rânduri de alegeri vor fi anul viitor. Europarlamentarea în mai și binenînțeles prezidențialele. Nu este în discuția noastră suspendarea. V-am spus de ce nu este potrivit. Conștientizăm cu toții că preluarea președinției Consiliului UE în 2019 este o mare responsabilitate pentru România. Va fi prima carte de vizită la nivel european. Depinde modul în care o vom juca”, a declarat, la România TV, Rovana Plumb.

Vezi și: Plumb nici nu se uită la Tudose: Nu avem de ce să ne privim în ochi! E un Dumnezeu deasupra

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel