Suspendare Iohannis. Mircea Badea, întrebare cheie pentru Tăriceanu

Suspendare Iohannis. Mircea Badea, întrebare cheie pentru Tăriceanu
Suspendare Iohannis. Mircea Badea, întrebare cheie pentru Tăriceanu

Mircea Badea i-a adresat o întrebare cheie, la Antena 3, lui Călin Popescu-Tăriceanu, în ceea ce privește suspendarea președintelui României.

"Dacă vom considera că o astfel de decizie (n.r. suspendarea președintelui) trebuie luată, trebuie să mergem înainte", a spus Călin Popescu-Tăriceanu, duminică seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii "Sinteza zilei".

Mircea Badea l-a întrebat pe Călin Popescu-Tăriceanu de ce consideră că suspendarea președintelui Klaus Iohannis reprezintă o măsură extremă. "Aș vrea să aflu de ce vi se pare o măsură extremă. Mie mi se pare firească, aproape banală, pentru că nu există altă sancțiune sau altă măsură care poate fi inițiată, din punctul de vedere al statului de drept, împotriva unui președinte care încalcă Constituția", a zis Mircea Badea.

Răspunsul lui Tăriceanu

"Domnule Badea, fără îndoială, (...) niciun cetățean nu e mai presus de lege, inclusiv președintele. Nu există derogări în acest sens pe care să le putem accepta. Dar suspendarea președintelui este o măsură de excepțională gravitate nu numai în România, în orice țară. (...) Această decizie produce niște dereglări importante în funcționarea instituțiilor statului, creează o instabilitate", a spus Tăriceanu.

"Aveți dreptate, dar și un președinte care încalcă Constituția reprezintă o situație foarte gravă, creează instabilitate faptul în sine", a punctat Mircea Badea.

"Da, pentru că atunci fiecare cetățean are dreptul să considere că respectarea legii este opțională. Fără îndoială, sunt de acord că nerespectarea de către președinte este mai periculoasă și mai gravă decât nerespectarea legii de către un cetățean obișnuit", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel