Suspendare 2 ore. Accident pe o pârtie de schi în Cehia

Peste 70 de persoane au stat suspendate în telescaun, într-o stațiune de schi.

Șaptezeci şi una de persoane, printre care şi mai mulţi copii, au rămas suspendate joi într-o staţiune de schi din Republica Cehă, după ce instalaţia de telescaun s-a defectat din cauza unui copac care a căzut peste una dintre liniile ce asigură ascensiunea telescaunelor, informează DPA.

Echipele de intervenţie au avut nevoie de două ore şi jumătate pentru a scoaterea turiştilor din acea cabină. Două elicoptere au participat la operaţiunea de salvare. Conform serviciului local de meteorologie, temperaturile înregistrate în momentul incidentului depăşeau cu puţin limita îngheţului. Evenimentul nu a provocat panică în rândul celor blocaţi în telescaun, însă unele persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, a declarat pentru agenţia de ştiri CTK o purtătoare de cuvânt a departamentului local de pompieri.

Citește și: Vremea la munte, pârtii: "O faţă cumplită a iernii"

Un cablu al sistemului de telescaun a sărit de pe scripete după ce un copac s-a prăbuşit pe linia acelei instalaţii montane din staţiunea aflată în estul oraşului Usti nad Orlici. Instalaţia de telescaun, ce are o lungime de aproximativ 1.700 metri, îi transportă pe turişti pe vârful muntelui Bukova Hora, în apropiere de graniţa cu Polonia.

Citește și: Rifai a RĂBUFNIT după suspendarea Realitatea TV: Vă repet, în direct!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel