EXCLUSIV  Surse din Coaliție: Primarii PSD și PNL forțează comasarea alegerilor pentru a nu rata fondurile europene

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Ideea comasării alegerilor a fost susținută în aceste zile de mai mulți primari PSD și PNL.

Aceștia le-au cerut liderilor lor să convină asupra unei formule care să permită comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale din 2024.


În spatele acestei poziții, spun surse din ambele partide, ar fi frica de a pierde fondurile europene destinate dezvoltării localităților. ”Mai mulți radicali în Parlamentul European înseamnă un pericol mai mare de instabilitate și de suspendare a fondurilor europene” spun tot mai mulți aleși locali din ambele partide.


Potrivit lor, riscul este dat de ordinea alegerilor din 2024, în care primele sunt cele europarlamentare. De regulă, prezența la vot în aceste alegeri este mică, iar asta poate ajuta formațiunile radicale să obțină un scor nemeritat de bun.  


”Poate la București acest lucru nu se simte, dar noi în plan local vedem cum aceste partide câștigă tot mai mult teren” s-au plâns, potrivit unor surse din PSD, mai mulți primari social-democrați. 


Îngrijorarea se manifestă în special la nivelul orașelor medii și mici, dar și în comunele mari. Acestea au reușit să se dezvolte în ultimii ani în baza proiectelor europene. Dacă aceste fonduri s-ar diminua sau chiar s-ar suspenda din cauza formațiunilor radicale, lucrurile ar arăta dramatic pentru aleșii locali. 


”Noi aplicăm și la proiectele cu finanțare de la buget. Dar baza sunt banii de la UE. Fără ei, oprim șantierele” a declarat un primar liberal aflat deja la al doilea mandat care este de părere că o comasare a europarlamentarelor cu alegerile locale ar permite ca oamenii să înțeleagă mai bine utilitatea fondurilor europene și pericolul reprezentat de formațiunile radicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel