EXCLUSIV  Surpriza ANAF pentru toate firmele din România. Aveți bani de dat / dovada foto

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) este un organ de specialitate al administrației publice centrale din România. Un organ de un leu. Un organ la un leu.

„ANAF are misiunea de a asigura resursele pentru cheltuielile publice ale societăţii prin colectarea şi de a administra eficace şi eficientă a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat, precum şi de a îmbunătăţi starea relaţională instituţie – contribuabil, contribuabil – instituţie prin care se răspunde noilor cerinţe ale cetăţeanului în dubla sa ipostază de utilizator şi beneficiar”, scrie ANAF.

Toată această definiție de trei rânduri se rezumă, de fapt, la luat câte un leu, pe lună, firmelor din România. Dar despre ce vorbim aici? Despre o instituție care nu își face treaba. Sau care se află în treabă.

Și dacă vă întrebați ce mai face ANAF în timp ce platformele nu-i merg, SPV-ul abia se mișcă, e-factură se blochează și încasările la buget sunt de tot râsul, avem noi răspunsul. Iar răspunsul este tragicomic.

Își pune oamenii plătiți cu salarii uriașe să mai scoată niște bănuți de la cei care-și plătesc impozitele și taxele... Câte... un leu pe lună. Vă imaginați câte resurse sunt blocate pentru cei 83 lei din lista atașată? 

Vă imaginați câți oameni din ANAF scriu, înjură și șterg făcând calcule peste calcule, căzându-le sudoarea frunții pe documente, pentru a recupera... UN LEU PE LUNĂ? Probabil, după asemenea muncă, pleacă direct în concediu de odihnă. Sau medical. Că le ia foc creierul de la atâtea calcule. 

„În temeiul art. 98 lit. c) şi art. 173 alin.(5) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor fiscale principale, s-au calculat următoarele dobânzi şi penalităţi de întârziere”, anunță ANAF o firmă din România. Suma datorată: UN LEU PE LUNĂ. Sunt luni în care, într-adevăr, are datorii și mai mari... de... doi lei pe lună... în total 83 de lei!

2. -imagine fara descriere- (anaf-3_99747200.jpg)

Concluzia? O știm cu toții.

Elena Cristian, analist DC Business, a avut un comentariu la știrea noastră: „Că pușculița statului e goală, nu mai este un secret pentru nimeni. Este clar că sunt probleme cu banii la Finanțe, că statul cheltuie mai mult decât produce (și asta este doar începutului, că este an electoral). La fel de clar este că 2025 va fi un an al majorărilor de impozite și taxe cum nu s-a mai văzut. Se fac simulării de tot felul, de taxele pe salarii (și așa printre cele mari din Europa) până la TVA, cota unică, accize... Și lista e lungă. Mediul de afaceri trebuie să se pregătească de un tăvălug al majorărilor fără precedent. Totul în timp ce ANAF numără... leii. Leii grei”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel