Summit UE-Brexit: Tusk: DECIZII de ultimă oră

Președintele Consiliului Europei, Donald Tusk, a confirmat că liniile directoare pentru negocierile cu Marea Britanie au fost ratificate în unanimitate.

La un summit special de la Bruxelles, președintele Consiliului UE, Donald Tusk, a declarat că orientările de negociere ale grupului Brexit au fost convenite în unanimitate.

"Liniile directoare adoptate în unanimitate. Mandatul politic, ferm și echitabil, al UE în format  27 pentru discuțiile cu privire la Brexit este gata", precizează Tusk.

El a mai a declarat că UE 27 trebuie "să rămână unită" precizând că UE trebuie să se concentreze mai întâi pe termenii ieșirii Marii Britanii din Uniune, înainte de a lua în considerare eventualele tranzacții viitoare ale aranjamentului, precizează The Independent.

Tusk a publicat luna trecută proiectul său de strategie de negociere.

Este puțin probabil să existe devierile radicale în cadrul final, UE 27 urmând să rămână ferm angajată într-o abordare "pe etape" a negocierilor.

Tusk a insistat că "trebuie să se facă progrese semnificative în ceea ce privește descentralizarea Regatului Unit de legăturile și obligațiile sale față de UE, înainte de a se putea discuta relațiile post-Brexit.

La summit a participat și președintele Klaus Iohannis, care a subliniat de asemenea faptul că întregul proces trebuie axat pe etape.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel