Summit Trump-Kim. Reacţii pe mapamond după decizia președintelui american

Donald Trump
Donald Trump

China a îndemnat Coreea de Nord şi SUA să manifeste 'bunăvoinţă', la o zi după anularea unui summit prevăzut între Donald Trump şi Kim Jong-Un, informează AFP.

'Recenta destindere în Peninsula Coreea a fost scump plătită şi procesul de reglementare politică rămâne în faţa unei rare şanse istorice', a comentat în faţa presei purtătorul de cuvânt al diplomaţiei chineze, Lu Kang. 'În circumstanţele prezente, sperăm că atât Coreea de Nord, cât şi Statele Unite vor menţine recentele progrese obţinute, vor face proba răbdării şi a bunăvoinţei, vor avansa în aceeaşi direcţie şi vor rămâne angajate în favoarea denuclearizării peninsulei', a declarat Li.

În acelaşi timp, premierul nipon Shinzo Abe a declarat vineri că Japonia 'susţine' decizia preşedintelui Donald Trump de a anula summitul prevăzut cu Kim Jong-Un. Abe, care se află într-o vizită în Rusia pentru un summit cu preşedintele Vladimir Putin, a declarat că ar urma să aibă o discuţie telefonică săptămâna viitoare cu Donald Trump, conform Kyodo. O comunicare directă între liderii american şi nord-coreean este necesară, a insistat Seulul vineri, potrivit Reuters.

În cadrul unei reuniuni cu consilierii săi pentru securitate, preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a promis să continue eforturile pentru îmbunătăţirea legăturilor dintre cele două Corei, a relaţiilor între Washington şi Phenian şi denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea, a declarat un purtător de cuvânt al preşedinţiei sud-coreene.

Vizita istorică, anulată

Donald Trump a anulat reuniunea cu liderul nord-coreean preconizată să aibă la 12 iunie în Singapore după luni de progrese diplomatice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel