Sulfina Barbu, despre acuzațiile lui Ponta privind POSDRU: Informații nefundamentate

sulfina_barbu
sulfina_barbu

Premierul Victor Ponta a făcut afirmaţii nefundamentate când s-a referit la nereguli majore privind derularea POSDRU ce s-ar fi comis în perioada când ministru al Muncii a fost Sulfina Barbu, a declarat, luni, deputatul democrat-liberal, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL.

"Este într-o mare eroare domnul prim-ministru, aşa cum ne-a obişnuit, iese cu informaţii nefundamentate. În perioada în care am fost ministru au fost efectuate plăţi de către Comisia Europeană în valoare de 190 milioane de euro, ceea ce cred că poate fi verificat şi plăţile au fost decontate de către Comisie", a susţinut fostul ministru al Muncii.

Deoarece, în perioada mandatului său la Ministerul Muncii, a fost identificată o listă de 348 de proiecte cu potențial de risc, Sulfina Barbu a explicat că ”împreună cu comitetul de monitorizare şi Comisia Europeană, a fost întocmită o listă de măsuri de corecţie pe Programul Operaţional de Dezvoltare a Resurselor Umane tocmai pentru a fi corectate atât plăţile care au fost făcute în avans, cât şi întârzierile, cu justificarea plăţilor care au fost făcute în avans. Deci lucrurile acestea au fost stabilite împreună cu cei de la Comisia Europeană în perioada de patru luni cât am fost ministru", a afirmat Sulfina Barbu.

Deputatul democrat-liberal a afirmat că, în perioada mandatului său de ministru al Muncii, au fost identificate situații cu salarii foarte mari, însă a dispus ”către organismul intermediar de la Ministerul Educaţiei, pentru că acest minister are două organisme intermediare pe POSDRU, să facă verificările şi corecţiile necesare astfel încât salarizarea să fie adusă în raport cu ceea ce înseamnă, de exemplu, salarizarea profesorilor în România. Toate aceste puncte sunt dovedite la Autoritatea de Management şi pot fi verificate", a completat Sulfina Barbu.

Referitor la cine se face vinovat de situaţiile reclamate pe POSDRU, fostul ministru al Muncii a declarat: "Să ne uităm să vedem dacă ghidurile care au fost lansate, pentru că, în perioada mandatului meu nu au fost ghiduri lansate, dacă proiectele sunt în concordanţă cu ghidurile şi dacă s-au respectat procedurile de acolo. Dar asta trebuie verificat pe fiecare proiect de finanţare în parte, asta am dispus în perioada în care am fost ministru".

Totodată, fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, a mai adăugat: "După cum ştiţi, a fost o lună de întrerupere de plăţi, iar pentru ceea ce se întâmplă acum trebuie să iasă responsabilii şi să spună care este situaţia la zi".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel