Suceava. Primăria, proiect pentru noi parcări

Municipalitatea suceveană va demara în acest an proiectul privind realizarea a cinci parcări supraterane cu plată, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

 El a spus că va aştepta până la jumătatea acestui an pentru a vedea dacă se creează o axă nouă de finanţare cu fonduri europene pentru astfel de parcări, iar dacă nu, se va asigura finanţarea din fonduri proprii. 'Este o prioritate. Problema parcărilor supraterane nu este de ieri, de azi. Este o problemă pe care eu am prezentat-o, dar din păcate avem o problemă că nu se fac parcări cu fonduri europene în exerciţiul financiar 2014-2020', a spus Lungu. El a reamintit că, în exerciţiul financiar 2007-2013, au fost executate două parcări subterane în zona centrală a municipiului şi a pregătit zece proiecte pentru parcări supraterane, dar în actualul exerciţiu financiar nu sunt prevăzute astfel de proiecte.

Unde vor fi construite

Primarul speră ca, atunci când se vor face relocări de fonduri pe axe, să se înfiinţeze şi una pentru amenajarea de parcări, în condiţiile în care există solicitări de la multe primării din ţară. Lungu a spus că amplasamentele propuse pentru parcările supraterane sunt zona Primăriei, zona Pieţei Agroalimentare Centrale, zona parcului cu steaguri, strada Meseriaşilor, Hotel Bucovina, zona Taylan, zona Albina, zona Mobila din George Enescu, zona Proiect Bucovina şi Zamca, în zona Protopopiatului, toate terenurile vizate fiind libere de sarcini. El a precizat că parcările vor avea câte 140 de locuri, iar investiţia totală pentru zece astfel de parcări se ridică la circa 10 milioane de euro. Am prins 100.000 de lei pentru studii, să pregătim aceste parcări, iar dacă nu se va crea o axă specială voi propune să facem într-o primă fază cinci parcări cu banii primăriei şi să folosim sistemul de democraţie participativă şi sucevenii să voteze care sunt cele mai prioritare (...) Stăm în stand by deocamdată. Am prins şi anul trecut bani şi anul acesta bani pentru studii, dar lucrurile nu se mişcă. S-ar putea să vină fonduri europene şi să aibă anumite precizări şi ne trezim că am cheltuit nişte bani şi nu corespund la cerinţele pentru fonduri europene', a arătat primarul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel