Suceava. Parcuri, amenajate în pădure de primărie

Bogdan Cotigă / 08 aug 2018 / 16:37 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Primăria Suceava va demara demersurile privind preluarea Pădurii Zamca şi a Parcului Şipote, după ce în Monitorul Oficial s-au publicat modificările la Legea 220, ce prevăd transferul unor suprafeţe de fond forestier către localităţi.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a declarat presei, miercuri, că este vorba despre aproximativ 150 de hectare, din care circa 50 de hectare doar în Parcul Şipote situat în zona centrală a municipiului Suceava şi care poate facilita accesul spre Cetatea de Scaun a Sucevei, aflată în proximitatea acestuia. Harşovschi asigură sucevenii că, în cele două locaţii, nu se vor face investiţii imobiliare, legea stipulând că sunt permise doar construcţii uşoare cu o suprafaţă de 15 metri pătraţi, bănci, alei şi iluminat public.

Primarul promite că nu va strica pădurea

''Nu va fi boom imobiliar. Nu se va construi în Parcul Şipote (...). Să-i liniştim pe suceveni, că vom face doar o zonă de recreere cu alei şi celelalte prevăzute în lege. (...) A fost mult, mai este puţin. Sucevenii vor avea în centrul Sucevei acest plămân verde, vor avea şi o zonă de promenadă, de plimbare, şi în siguranţă, pentru că aceste alei vor fi reabilitate, va fi iluminat public şi pază'', a spus Harşovschi.

El a precizat că, potrivit acestei legi, la solicitarea consiliilor locale, se pot da suprafeţe de teren în administrare, iar pentru pădurile respective primăria beneficiară este obligată să asigure întocmirea studiilor de specialitate şi să le depună în vederea avizării la comisia tehnică în termen de maximum doi ani. Conform viceprimarului, amenajările permise sunt alei realizate din materiale ecologice cu lăţimea de maximum doi metri, sau piste pentru biciclete, bănci, iluminat public, puncte de informare, toalete ecologice şi construcţii provizorii din lemn. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25