Suceava: DSP a distribuit dezinfectante pentru fântânile afectate de inundaţii

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a distribuit tablete pentru dezinfectarea apei din fântâni în localităţile Arbore şi Marginea, ca urmare a inundaţiilor produse din cauza ploilor abundente, a anunţat, vineri directorul instituţiei, Liliana Grădinariu.

Decizia a fost luată ca urmare a colaborării cu cele două unităţi administrativ teritoritoriale, pentru aplicarea acţiunilor din planul de măsuri pentru asigurarea asistenţei medicale în zonele afectate de inundaţii. Pentru a preîntâmpina apariţia de epidemii, reprezentanţii DSP Suceava s-au deplasat în zonele afectate în vederea supravegherii populaţiei din punct de vedere epidemiologic.

Totodată, medicilor de familie li s-a transmis să monitorizeze starea de sănătate a populaţiei din zonele afectate. S-au distribuit 750 de tablete de Clorom Javel pentru dezinfecţia fântânilor, iar după catagrafierea şi dezinfecţia fântânilor afectate se vor recolta probe de apă, în cursul săptămânii viitoare, în vederea monitorizării calităţii apei potabile. DSP Suceava recomandă populaţiei să consume apă îmbuteliată, să nu bea apa direct din fântâni sau de la robinet, să utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă şi răcită, să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic.

De asemenea, oamenii din zonele afectate de inundaţii trebuie să nu atingă animalele moarte şi să avertizeze autorităţile în vederea evacuării acestora, să evite expunerea prelungită la frig şi la umezeală, să păstreze alimentele în condiţii igienice, să respecte igiena individuală şi la primele semne de boală să se prezinte la cel mai apropiat medic sau spital. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel