EXCLUSIV  Succesorul 'țarului' Putin la conducerea Rusiei. Răzvan Munteanu: În acest moment el este mare favorit

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Profesorul Răzvan Munteanu, analist politic și expert în relații internaționale, a analizat jocurile de putere din Rusia, în contextul în care Occidentul se întreabă de foarte mult timp cine va fi succesorul lui Vladimir Putin la conducerea Kremlinului.

„Este greu să ne dăm seama cine îi va lua locul lui Vladimir Putin. Sunt discuții pe care presa occidentală le are de foarte mult timp. Dacă ar fi să ne uităm acum la cineva, probabil că în pole position ar fi Serghei Șoigu, ministrul Apărării.

Este un lider respectat de foarte mulți. Sunt foarte multe aspecte care ne scapă, foarte multe „lebede negre” pe care nu le știm din intrigile jocurilor de putere ale Federației Ruse”, a declarat Răzvan Munteanu, în cadrul emisiunii „Pe Plan Extern”, care a avut loc la finalul anului trecut la DC News TV.

1. Vladimir P... (vladimir-putin-serghei-soigu-rusia_36450500.jpg)

Foto: Vladimir Putin, președintele Rusiei și Serghei Șoigu, ministrul Apărării de la Moscova

Amintim că în vara anului trecut cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate şi să rămână şef al statului până în 2036. În vârstă de 68 de ani, Putin ar avea 84 de ani în 2036.

Din ordinul lui Putin, cei care mergeau miercuri la vot însoţiţi de copii au primit câte un premiu de 10.000 de ruble (141 de dolari). Prezenţa la vot atinsese aproape 60% miercuri la prânz. Pentru validarea referendumului pragul era de 50%, iar pentru schimbarea Constituţiei este necesară doar majoritatea simplă a voturilor exprimate.

Astfel, în 2024, când se încheie actualul mandat, Vladimir Putin va putea fi ales din nou pe un termen de şase ani şi va putea candida din nou şi în 2030. Putin susţine că nu s-a decis încă în privinţa candidaturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel