Subiectele la evaluarea națională: dificile, cu baremuri discutabile

evaluare-nationala
evaluare-nationala

Părinții multor copii care au dat proba de română la evaluarea națională s-au plâns că subiectele au fost cele mai dificile din ultimii 12 ani, iar baremele de corectare sunt discutabile. Mihaela Gună, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, a confirmat pentru DeCe News că se înregistrează plângeri ale unor părinți, iar o poziție publică a Federației va fi luată marți dimineață.

”Una dintre cerințe era pur și simplu mecanică, ne-a declarat d-na Gună: să precizeze avantajele și dezavantajele unui sistem. Noi credem că, la o probă de argumentare, copiii trebuiau să vină cu argumente, nu să extragă din context o înșiruire de termeni. La gramatică, baremul a ales o variantă, iar unii profesori susțin că sunt posibile două variante de răspuns. Vom vedea marți dimineața care va fi poziția Federației. Cât privește gradul de dificultate, se întâmplă ca de obicei: copiii buni și foarte buni spun că au fost subiecte accesibile, ceilalți spun că au fost foarte dificile”.

Absolvenţilor de clasa a opta li s-a cerut să identifice tipul subordonatei din fraza "Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii", ei trebuind să aleagă dintre variantele atributivă, predicativă şi subiectvă. Potrivit baremului de corectare, subordonata este subiectivă, dar unii profesori susțin că ar putea fi la fel de bine predicativă. Cele 0.60 puncte contează la media finală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel