Subiecte grilă la examene. Decizie de ultimă oră

Vlad Manolache / 02 noi 2018 / 14:16 Salveaza PDF Comentarii
Elevi - foto ilustrativă
Descriere foto: Elevi - foto ilustrativă

Teste grilă la examene. S-a luat o decizie importantă cu puțin timp în urmă.

Update: "Ca ministru interimar al Educaţiei, am solicitat consultări cu sindicatele din învăţământul preuniversitar, cu Federaţia Asociaţiilor de Părinţi, cu Consiliul Naţional al Elevilor, cu cadrele didactice, pentru a lua cea mai bună decizie în ceea ce priveşte modul în care copiii noştri în acest an şcolar vor trece cu bine evaluările naţionale şi respectiv examenul de Bacalaureat. Am ajuns împreună la concluzia că în timpul jocului nu se schimbă regulile, de aceea în acest an şcolar nu se aplică nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte. În acest an şcolar în clasa a VIII-a sunt înscrişi 181.000 de copii, iar în clasa a XII-a sunt înscrişi 154.000 de copii. Aceştia vor susţine Evaluarea Naţională, respectiv Bacalaureatul, în aceleaşi condiţii ca şi în anul şcolar trecut. Nu se aplică pentru acest an şcolar nicio schimbare privind formatul variantelor de subiecte", a afirmat ministrul Rovana Plumb.

Rovana Plumb a spus că modelele de subiecte vor fi postate pe site-ul MEN vineri seară, în aşa fel încât copiii şi profesorii să poată lua la cunoştinţă despre modul în care trebuie să se pregătească pentru susţinerea Evaluării Naţionale şi a Bacalaureatului în acest an şcolar.

"Discuţiile au fost constructive şi sperăm ca în continuare să luăm deciziile cele mai bune pentru tot ceea ce înseamnă educaţie în România", a conchis Rovana Plumb.

__________________________________________________________________________________

Introducerea testelor grilă la Bacalaureat și la Evaluarea Națională va fi amânată cu un an, au declarat surse pentru Antena 3. 

Oficialii Ministerului Educației s-au întâlnit astăzi cu părinții și profesorii după ce a explodat scandalul legat de tipul de subiecte.

"Există o propunere din partea Ministerului Educației în ceea ce privește structura subiectelor pentru examenele care vor avea loc în anul 2019, dar eu sunt obișnuită, în momentul în care iau o decizie, ea să fie fundamentată și să fie o concluzie în urma consultărilor. Iar astăzi vom avea consultări atât cu cadrele didactice, cu sindicatele, dar în mod special vreau să aud părerea asociației părinților și asciației elevilor care vor participa la această consultare", a declarat ministrul Rovana Plumb înainte de întâlnire.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24