SUA - Rusia, răspuns acid: ”NU pot învinge în luptă dreaptă”

Darius Muresan / 12 feb 2018 / 06:22 Salveaza PDF Comentarii
Foto: The Moscow Times
Foto: The Moscow Times

Acuzaţiile de dopaj instituţionalizat formulate la adresa Rusiei sunt au apărut pentru că Statele Unite "nu ne pot învinge în luptă dreaptă", a afirmat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

"Cred că este o formă de concurenţă fără scrupule, pentru că echipa americană, evident, nu ne poate învinge sportiv în luptă dreaptă", a declarat şeful diplomaţiei de la Moscova într-un interviu difuzat de canalul Russia-1 şi publicat pe site-ul Ministerului rus de Externe.

În timp ce Rusia este acuzată că a pus în practică mai mulţi ani un sistem de dopaj instituţionalizat, care a provocat suspendarea de la Jocurile Olimpice de iarnă 2018 de la Pyeongchang, Serghei Lavrov a spus că Statele Unite au complotat "pentru a-şi găsi şi păstra locul de lider mondial indiscutabil în sport".

"Concurenţii trebuie daţi la o parte", a adăugat el, iar, în opinia sa, "toate mijloacele sunt bune" în această "campanie anti-rusă".

[citeste si]

"Văd aceeaşi abordare într-un anumit număr de domenii, mă refer la măsuri coercitive unilaterale şi ilegale pentru a obţine privilegii nedrepte", a mai afirmat ministrul rus de externe.

După suspendarea Comitetului Olimpic Rus, decisă la 5 decembrie ca urmare a dezvăluirii unui vast sistem de dopaj timp de mai mulţi ani în Rusia - în special în cursul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci -, ţara a fost exclusă de la JO de la Pyeongchang care au început la 9 februarie.

Cu toate acestea, 168 de sportivi ruşi consideraţi "curaţi" de către CIO au fost admişi să participe sub drapelul olimpic la aceste întreceri sportive.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +4    Negative: -1
Scarlett Johansson, un nou single

George Mihail Pârvan / 20 apr, 21:22


TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.14