SUA: O sală de evenimente a refuzat să găzduiască nunta unui cuplu mixt, din motive religioase

O sală de evenimente din sudul Statelor Unite a refuzat să găzduiască nunta unui bărbat de culoare şi a unei femei albe motivând, într-o înregistrare video devenită virală, că se opune din ''motive religioase'' uniunilor homosexuale şi interrasiale, relatează miercuri AFP.

Cuplul, care a ţinut legătura timp de mai multe zile cu reprezentanţii Boone's Camp Event Hall din Mississippi, a primit un e-mail prin care a fost anunţat că era respins, fiind invocate convingeri religioase.

Sora viitorului mire a mers apoi la faţa locului pentru a solicita explicaţii suplimentare şi a filmat schimbul de replici cu o femeie care a declarat: nu facem nunţi gay sau interrasiale.

De ce?, a întrebat interlocutoarea sa. Din cauza rasei noastre creştine, mă refer la credinţele noastre creştine, a răspuns femeia prezentată de media americane drept proprietara sălii de evenimente.

Înregistrarea video, publicat iniţial pe site-ul de ştiri locale Deep South Voice, a devenit viral şi a declanşat o ploaie de critici.

Femeia implicată a publicat scuze pe pagina sa de Facebook, care între timp a devenit indisponibilă. Ea a explicat că a crescut în Mississippi şi a fost educată cu regula tacită de a rămâne cu propria rasă şi a adăugat că, la cererea soţului ei, a căutat sprijin în Biblie. După ce am căutat sâmbătă, sâmbătă seară şi duminică şi am vorbit cu pastorul meu duminică seara, am ajuns la concluzia că am greşit, a adăugat ea.

În 1967, printr-o decizie a Curţii Supreme din SUA, denumită Loving v. Virginia, s-a invalidat interdicţia referitoare la căsătoriile interrasiale, ceea ce a permis astfel de uniuni între persoane de culoare şi cele albe.

În 2016, statul Mississippi, situat pe aşa-numita Bible Belt americană, a permis comercianţilor să refuze din motive religioase participarea la căsătoriile între persoane homosexuale sau transsexuale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel