SUA au confiscat mai multe site-uri ale Iranului

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

SUA au blocat accesul la site-urile iraniene de media.

Statele Unite au blocat marţi accesul la site-urile mai multor media de stat iraniene, un mesaj informând că acestea au fost "confiscate de guvernul american", notează AFP, potrivit Agerpres.

Site-urile canalelor de informaţii în arabă Al-Alam şi în engelză Press TV, precum şi canalul Al-Masirah al rebelilor houthi yemeniţi au postat acelaşi mesaj referitor la confiscarea domeniului lor în cadrul unor sancţiuni americane.

Mesajul este însoţit de sigla Poliţiei Federale şi Departamentului Comerţului

Televiziunea de stat IRIB, care coordonează unele din aceste canale, a denunţat blocarea unor "media pro-rezistenţă care dezvăluie crimele aliaţilor Statelor Unite în regiune". "În timp ce guvernul democrat al Statelor Unite pretinde că sprijină libertatea de exprimare, în practică închide media susţinând" Israelul şi Arabia Saudită, doi aliaţi istorici ai Washingtonului în Orientul Mijlociu, a adăugat IRIB pe site-ul său.

Potrivit televiziunii iraniene, canalele Al-Allah, Palestine Al Yawm, Naba şi Al-Kawthar au fost, de asemenea, blocate.

Casa Albă, mesaj ferm despre o întrevedere a lui Biden cu noul preşedinte al Iranului

Preşedintele SUA, Joseph Biden, nu intenţionează să aibă în viitorul apropiat vreo întrevedere cu noul său omolog din Iran, Ebrahim Raisi, a anunţat luni seară Casa Albă, notând că liderul suprem al Iranului şi principalul decident rămâne ayatollahul Ali Khamenei. În momentul de faţă, nu există niciun plan al preşedintelui Joseph Biden de a se întâlni cu noul său omolog din Iran, a declarat Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, citată de agenţia Reuters.

Principalul lider al Iranului rămâne ayatollahul Ali Khamenei, a subliniat Jen Psaki. A fost finalizată a şasea sesiune a negocierilor multilaterale privind relansarea Acordului nuclear iranian. "Vom vedea în ce direcţie ne îndreptăm", a subliniat Jen Psaki.

Preşedintele-ales al Iranului, Ebrahim Raisi, a declarat, luni, că nu intenţionează să aibă vreo întâlnire cu omologul său american, Joseph Biden, şi nici să poarte negocieri pe tema programului balistic sau a susţinerii acordate grupurilor islamiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel