Studiu: Munca în pijamale nu afectează productivitatea, dar ar putea avea impact asupra sănătății mintale

Studiu, munca în pijamale / Fotografie creată de Andrea Piacquadio de la Pexels
Studiu, munca în pijamale / Fotografie creată de Andrea Piacquadio de la Pexels

Munca în pijamale nu are impact asupra productivității și calității muncii, dar ar putea avea impact asupra sănătății mintale, arată un studiu australian.

Pentru a afla dacă lucrul în pijamale afectează productivitatea angajaților, oamenii de știință au efectuat un studiu în perioada 30 aprilie – 18 mai 2020, ale cărui rezultate au fost publicate în The Medical Journal of Australia. Lucrarea a fost realizată cu cercetători și personal administrativ din cinci institute de cercetare, scrie BZI

Angajații au răspuns la o serie de întrebări. Trebuiau să-și indice orele de lucru, participarea la întâlniri virtuale, prezența copiilor acasă și tinuta lor. De asemenea, au trebuit să ofere informații despre productivitatea și starea de spirit.

Munca în pijamale nu afectează productivitatea, arată studiul

Rezultatele sondajului au arătat că 41% dintre angajați au avut o creștere a productivității atunci când au lucrat de acasă. Sondajul a mai constatat că lucrul în pijamale nu are niciun efect negativ asupra productivității angajaților. În contrast, prezența copiilor acasă ar afecta calitatea muncii, potrivit cercetătorilor. Potrivit rezultatelor, 63% dintre cei care lucrează acasă cu copii mici au declarat că și-au văzut productivitatea scăzând.

Purtarea pijamalelor ar avea însă impact asupra sănătății mintale a angajaților

„Purtarea pijamalelor nu a fost asociată cu schimbări de productivitate. Dar a fost legată de o tendință spre depresie în rândul persoanelor care lucrează în pijamale în comparație cu cei care nu le poartă atunci când lucrează de acasă”, se arată în studiu.

Oamenii de știință au raportat că 59% dintre angajații care purtau pijamale au spus că se simt mai deprimați decât ceilalți participanți. Alte cercetări publicate în 2017 se referiseră anterior la acest fenomen numit „sindromul pijamalei albastre”. În această lucrare, cercetătorii au observat acest sindrom la pacienții cu depresie.

Sursă: BZI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel