EXCLUSIV  Strategia USR-PLUS după demiterea lui Voiculescu: Ciucă premier

Florin Cîțu la Cluj, alături de Emil Boc
Florin Cîțu la Cluj, alături de Emil Boc

S-a aflat strategia USR-PLUS de la guvernare după debarcarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, mai precis de ce escaladează conflictul.

Strategia USR-PLUS este să-l pună în funcție pe generalul Nicolae Ciucă în locul lui Florin Cîțu. Inițial l-au vrut pe Ludovic Orban, dar și-au dat seama că nu este o propunere fezabilă. Au renunțat la această variantă și au venit cu un nou nume: Nicolae Ciucă. Cei de la USR-PLUS mizează pe faptul că președintele Klaus Iohannis l-a mai desemnat o dată pe Nicolae Ciucă premier - în decembrie 2020, să conducă interimar Guvernul după demisia lui Ludovic Orban.

Prin această strategie, USR-PLUS ar vrea să obțină satisfacție și capital politic pe ideea: ”cine se ia de noi, ia uite ce pățește!” și totodată ca să se răzbune pe Florin Cîțu. Practic, să aibă narativ pentru popor: ”l-am învins pe Florin Cîțu!” 

Calculul lor este greșit

De ce? Pentru că președintele Klaus Iohannis a dat semnal, prin acțiunile de până acum, că îl susține pe Florin Cîțu. Așadar, strategia USR-PLUS nu este de succes.

Pe de altă parte, Florin Cîțu a devenit popular în PNL. Astăzi a avut conferință de presa la Cluj, cu Emil Boc alături. Și mâine vor avea conferință împreună, pe teme economice. Surse DC News spun că Florin Cîțu are susținerea filialelor din Ardeal, inclusiv în lupta internă cu Ludovic Orban. Este un semnal extrem de puternic.

USR - PLUS a decis, miercuri, după demiterea ministrului Vlad Voiculescu, să retragă susținerea pe care i-a acordat-o premierului Florin Cîțu. Alianța a transmis că decizia de revocare a lui Vlad Voiculescu este ”o decizie unilaterală și imatură a premierului Florin Cîțu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel