EXCLUSIV  Dată vot învestire Guvern Orban. Strategia explozivă a PSD

În prezent, PNL negociază de la nivelul partidului cel mai votat la ultimele alegeri, adică de pe o poziție de putere, pentru votarea Guvernului Orban. Poziția PNL se consideră a fi întârită și prin succesul înregistrat la moțiunea de cenzură, în contextul altor moțiuni de cenzură anterioare eșuate. 

Acum, Guvernul Orban se grăbește să ajungă la votul Parlamentului. Ar fi vrut cât mai repede, chiar în octombrie, dar PSD a împins votul în noiembrie. 

Până atunci, e însă cale lungă. Dan Barna a afirmat că nu dă un cec în alb Guvernului Orban și că dorește să vadă propunerile finale de miniștri, iar astăzi a prezentat unele nemulțumiri. Deci încă se joacă, încă se negociază. PMP n-a decis. Nici UDMR. Negocierile continuă. Dincolo de majoritatea încă nebătută în cuie, până la votul în Parlament, mai sunt audierile miniștrilor.

Birourile Permanente urmează să stabilească un calendar. Surse DCNews spun că social-democrații ar încerca, prin forța parlamentară pe care încă o au, să împingă cât mai mult votul pentru învestirea Guvernului Orban până după primul tur de alegeri prezidențiale. Astfel, ar programa audierile miniștrilor pe mai multe zile, într-un anumit interval. 

Rezultatul primului tur al alegerilor prezidențiale reface jocurile pe scena politică

În această situație, s-ar ajunge cu votul pentru Guvernul Orban până după turul întâi, lucru care e de dorit pentru toate partidele parlamentare, care vor ști exact cum se poziționează pe scena politică. Prin urmare, dacă PSD și-a propus să blocheze Guvernul Orban în Parlament, e posibil ca Birourile Permanente să împingă învestirea Guvernului Orban până după turul întâi al alegerilor prezidențiale. Nu doar PSD-ului i-ar conveni situația, dar și USR-ului pentru că nu va putea Klaus Iohannis să-și atribuie victoria chiar înainte de alegerile prezidențiale. 

În funcție de rezultatele în turul întâi, partidele vor reanaliza cum se poziționează pe scena politică față de votul pentru Guvernul Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel