Stolojan, în deplin consens cu Dragnea: Antonescu nu va mai fi

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan consideră că în urma rezultatelor care se vor înregistra la alegerile pentru Parlamentul European, PNL va fi nevoit să-l susțină pe candidatul PDL la prezidențiale, întrucât liderul liberalilor "nu va mai fi". O predicție similară privind șansele liderului PNL, Crin Antonescu, de a intra în turul doi la alegerile din noiembrie a fost exprimată, joi seară, și de către președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit eurodeputatului Theodor Stolojan, PDL va fi al doilea partid după PSD la scrutinul european din 25 mai, iar PNL nu va reuși să atingă ținta propusă, în consecință președintele liberalilor va fi nevoit să demisioneze din fruntea partidului. 

"Am fost preşedintele Partidului Naţional Liberal, cunosc mulţi din PNL care sunt oameni integri, iar după alegerile pentru Parlamentul European, Antonescu nu va mai fi. Categoric, PNL nu mai poate obţine 20% şi atunci domnul Antonescu va trebui să-şi dea demisia, pentru că aşa a promis în faţa întregii ţări", a declarat, vineri, la RFI, Theodor Stolojan, întrebat dacă este exclus un Guvern PDL-PNL pe viitor.

Theodor Stolojan susține că "isprava" liberalilor de a guverna cu PSD a influențat negativ încrederea oamenilor în PNL, care acum se află în cădere, și cere dreptei să-l susțină pe candidatul PDL, Cătălin Predoiu, "indiscutabil cel mai bun" candidat care s-a anunțat pe partea dreaptă.

Întrebat ce ar mai fi de discutat după 25 mai în aceste condiţii, Stolojan a răspuns: "Păi, ideea ca toate partidele de centru-dreapta şi de centru să dorească să câştige cursa prezidenţială şi să-l susţină pe Cătălin Predoiu. De data asta, suntem convinşi că Predoiu va intra în turul doi şi când va intra în turul doi, vom vedea cum Partidul Naţional Liberal va trebui să ia o decizie crucială, fie să-l susţină pe Predoiu, fie să susţină un candidat socialist. Şi să vedem ce aleg atunci!".

Și președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, crede că șansele lui Crin Antonescu la prezidențiale sunt "aproape de zero", estimând că președintele PNL nu va intra în turul doi la alegerile din noiembrie. "Crin Antonescu nu va ajunge în turul doi la prezidențiale", a răspuns ferm Liviu Dragnea, joi seară, la Antena 3, întrebat cine crede că va câștiga într-o finală Ponta - Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel