Stephen Hawking, savantul care a negat existența lui Dumnezeu

Stephen Hawking, celebrul astrofizician britanic a murit astăzi. În urma sa au rămas numeroase contribuții în domeniul științei, dar teoriile sale cu privire la existența lui Dumnezeu și a vieții de apoi au stârnit cel mai puternic interes publicului larg.

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a murit miercuri, 14 martie, la vârsta de 76 de ani.

Suferind de scleroză laterală amiotrofică (denumită şi boala Lou Gehrig), cu care a fost diagnosticat la vârsta de 21 de ani, Hawking era imobilizat într-un scaun cu rotile şi putea comunica doar prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal. În 2017, cunoscutul astrofizician declarase pentru BBC că nu se așteptase să trăiască atât de mult, ținând cont de boala de care suferea.

Hawking a mărturisit pentru BBC că pentru el cea mai mare realizare a sa a fost descoperirea că găurile negre nu sunt în întregime negre. Astrofizicianul a devenit cunoscut la nivel mondial prin cartea sa „Scurtă istorie a timpului", bestseller publicat în 1988.

Hawking: Raiul și viața de apoi, basme pentru oameni cu frică de întuneric

Hawking era un ateu declarat, în 2007 afirmând pentru BBC faptul că „universul este guvernat de legile ştiinţei. Poate că legile au fost făcute de Dumnezeu, dar Dumnezeu nu intervine pentru a încălca aceste legi".

În 2011, Hawking a declarat pentru The Guardian că nu crede în existența raiului și a vieții de apoi, numindu-le „basme create de oameni cărora le este frică de întuneric".

În 2014, savantul a oferit un interviu pentru cotidianul El Mundo, în care a abordat din nou teoriile științifice, contra celor religioase. Hawking a declarat că Dumnezeu nu există: „Înainte de a înţelege ştiinţa era normal să crezi că Dumnezeu a creat Universul, dar acum ştiinţa oferă o explicaţie mult mai convingătoare (...) Ceea ce am vrut să spun prin expresia `Să cunoaştem mintea lui Dumnezeu` este că am şti tot ce ar şti Dumnezeu, dacă ar exista unul, dar nu există. Eu sunt ateu", a spus Hawking.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel