Ștefănescu: Am fost șocat să aflu că denunțătorul este Remus Vulpescu

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Secretarul general-adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu, a fost surprins să afle că denunțătorul în dosarul ”mită la Hidroelectrica” este șeful de cabinet al ministrului de Finanțe, Daniel Chițoiu, și spune că are unele dubii cu privire la acest dosar.

”Sunt șocat. Când am auzit că dl. Vulpescu este denunțătorul, am rămas înmărmurit. Eu am niște dubii, este țara în care arestăm oameni după discuții în restaurant. Am înțeles că fapta (darea și luarea de mită - n.r), nu s-a produs. Nu s-au dat banii, a fost o discuție într-un restaurant”, a declarat Ștefănescu pentru DeCe News.

”Suntem țara anomaliilor. Am văzut că apare și numele ministrului (Constantin Niță, ministrul Energiei - n.r) în stenograme. Ministrul nu are nicio legătură. Cred că ar trebui o anchetă la minister. Aici există un interes”, a adăugat social-democratul.

Pe marginea dosarului de la Hidroelectrica s-a speculat că ar fi vorba despre un conflict politic, pentru că denunțătorul, un om de încredere al ministrului liberal Chițoiu, l-a denunțat pe un consilier al social-democratului Constantin Niță. Codrin Ștefănescu nu are suspiciuni cu privire la Partidul Național Liberal ca întreg, dar crede că în acest caz ”este vorba de niște grupuri de interese”.

Procurorii anticorupție au decis reținerea lui Mihăilă Ioan, membru al Consiliului de Supraveghere al S.C Hidroelectrica S.A și consilier al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niță, sub acuzația de dare de mită, și a lui Brădean Eugen, director de trading al aceleiași societăți și membru în cadrul Directoratului Hidroelectrica, care este acuzat de luare de mită și complicitate la dare de mită.

Mihăilă, cu ajutorul lui Brădean, ar fi aranjat vânzarea a 7 milioane MWH, în valoare de aproape 263 de milioane de euro, către o anumită societate, sugerată de consilierul lui Constantin Niță. Denunțător în acest dosar este Remus Vulpescu, pe care Brădean ar fi încercat să-l convingă, în schimbul unei sume, să voteze în Consiliul de Supraveghere atribuirea contractului către firma clujeană Energon Power&Gas S.R.L.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel