Statul Islamic, MASACRU îngrozitor. Cadavrele au fost lăsate pe străzi

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra'ad al Hussein, a acuzat marți gruparea teroristă Statul Islamic că a ucis 163 de persoane pentru a le împiedica să fugă din vestul orașului Mosul (nordul Irakului). Totodată, pe străzile orașului au fost abandonate zeci de cadavre, informează EFE, potrivit Agerpres.

'Ieri (luni — n.r.), angajații mei m-au informat că pe străzile din cartierul al-Shira, din vestul Mosul, se mai găseau cadavre de bărbați, femei și copii irakieni asasinați, după ce 163 de persoane au fost asasinate de Daesh (acronimul arab al ISIS — n.r.) pentru a le împiedica să fugă', a declarat Zeid Ra'ad al Hussein.

Personalul Biroului ONU pentru Drepturile Omului l-a informat totodată pe Zeid Ra'ad al Hussein că, după atacul jihadiștilor, comis în ziua de 1 iunie, mulți oameni sunt dați dispăruți.

'Terorismul trebuie eradicat, însă într-un mod inteligent, respectându-se totodată drepturile omului pentru toți. Amintiți-vă că pentru fiecare cetățean umilit, maltratat sau torturat, nu doar un singur om se simte înjosit de autorități, ci întreaga sa familie', a declarat Zeid Ra'ad al Hussein la începerea celei de-a 35-a sesiuni a Consiliului ONU al Drepturilor Omului, care se desfășoară la Geneva.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel