Statul Isamic confirmă moartea lui Abu Ibrahim al-Quraishi și numește un nou lider

Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos
Foto: Pixabay, de Alexas_Fotos

Statul Islamic a confirmat moartea liderului său, iar în același comunicat au anunțat numirea unui succesor. 

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a confirmat moartea liderului său Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi şi l-a numit succesor pe Abu Hassan al-Hashemi al-Quraishi, potrivit unui comunicat publicat joi, relatează AFP, citat de Agerpres. 

Jihadiştii SI i-au jurat credinţă lui Abu Hassan al-Hashemi al-Quraishi, emirul credincioşilor şi califul musulmanilor, a declarat purtătorul de cuvânt al grupului într-o înregistrare audio, confirmând în acelaşi timp moartea fostului lider al SI şi a fostului său purtător de cuvânt.

Fostul lider s-a sinucis în timpul unei operațiuni americane

SUA au anunţat pe 3 februarie că Abu Ibrahim al-Hashemi al-Quraishi şi-a pus capăt vieţii în timpul unei operaţiuni a forţelor americane în cursul nopţii în nord-vestul Siriei. Potrivit unui înalt responsabil american, liderul SI a murit într-o explozie pe care el însuşi a provocat-o în timpul raidului american. "La începutul operaţiunii, ţinta teroristă a detonat o bombă care l-a ucis atât pe el, cât şi membri ai propriei familii, printre care femei şi copii", a declarat oficialul citat.

Preşedintele american Joe Biden a explicat ulterior într-o alocuţiune că a preferat o operaţiune de comando pentru a reduce pe cât posibil numărul de victime civile.

Operațiunea a generat alte victime

"Ştiind că acest terorist a ales să se înconjoare de familie, inclusiv copii, am făcut alegerea de a lansa un raid al forţelor speciale cu un risc mult mai mare pentru propriii noştri agenţi, în loc să-l ţintim (pe Quraishi - n.r.) cu o lovitură aeriană", a spus preşedintele.

Operaţiunea din februarie a avut loc la Atme, o regiune din provincia Idlib, şi s-a soldat cu treisprezece morţi, între care patru femei şi trei copii, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Te-ar mai putea interesa și: Mama unuia dintre jihadiştii de la Bataclan, condamnată la 4 ani de închisoare

Vezi și: Suspiciune de atac terorist în vestul Germaniei. Un adolescent a fost arestat

Citește și: Zeci de foşti oficiali afgani, uciși de talibani. "Apărătorii drepturilor omului continuă să fie atacaţi"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel