Statele Unite vor continua să livreze arme Ucrainei

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Statele Unite ale Americii au anunțat că vor continua să aprovizioneze Ucraina cu arme.

Casa Albă a anunţat că SUA vor continua să furnizeze arme Ucrainei şi că preşedintele rus Vladimir Putin a început războiul şi îl poate încheia dacă optează pentru acest lucru, potrivit Agerpres. „Nu avem nimic de adăugat la relatările despre explozia de pe pod (din Crimeea, peste strâmtoarea Kerci), a declarat consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, John Kirby, pentru postul de televiziune ABC.

„Ceea ce vă pot spune este că dl. Putin a început acest război şi dl. Putin îl poate încheia astăzi, pur şi simplu prin mutarea trupelor sale în afara Ucrainei, a adăugat Kirby.

În 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei.

Statele UE se pregătesc să antreneze 15.000 de soldați ucraineni

Statele Uniunii Europene doresc să antreneze în jur de 15.000 de soldaţi ucraineni, potrivit unei decizii a Comitetului politic şi de securitate al UE (PSC), structură ce reuneşte ambasadorii ţărilor membre pe lângă UE şi este prezidată de Serviciul European de Acţiune Externă, informează duminică DPA. Ţările membre urmează să confirme decizia în mod oficial.

Premierul ceh Petr Fiala, a cărui ţară deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, a salutat acordul, la încheierea unui summit informal al UE organizat vineri la Praga, însă el nu a precizat numărul exact al militarilor ucraineni care vor fi antrenaţi în UE. Germania şi Polonia vor pregăti soldaţi ucraineni, dar cursuri sunt planificate şi alte ţări din UE, mai notează DPA.

Bogdan Chirieac, despre distrugerea Podului lui Vladimir Putin

”Act de terorism a fost atât în cazul Dughina, cât și în cazul podului. Sigur, Rusia a organizat crime de război care sunt condamnate de toate legile internaționale și de istorie. Rușii au aruncat în aer multe infrastructuri critice din Ucraina.

Din mare nefericire, sunt cu totul de acord cu avertismentele pe care le-a dat Joe Biden. Ajungem într-un punct fără întoarcere, punctul fără întoarcere fiind că pus cu spatele la zid, nebunul de la Kremlin ar putea folosi arma nucleară. Îmi este foarte teamă de lucrul acesta. Am auzit vorbindu-se despre Insula Șerpilor. Tot americanii ne-au spus și au dovedit că au super-informații și știu înaintea lui Putin ce se va întâmpla la Kremlin. Ei au indicat o lovitură demonstrativă asupra Insulei Șerpilor în Marea Neagră. Insula este pustie acum, nu au mai ocupat-o nici ucrainenii, nici rușii”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel