Stat Islamic în Rusia. Atacuri dejucate de FSB

Serviciul Federal rus de Securitate (FSB) a anunţat vineri că a dejucat un plan al organizaţiei Statul Islamic (SI) privind comiterea unei serii de atacuri de mare amploare în zona Moscovei.

FSB (fostul KGB) a precizat că atacurile teroriste pe care gruparea Statul Islamic urma să le întreprindă în capitala Rusiei vizau locuri unde se vor desfăşura meciurile Campionatului Mondial de Fotbal din vara acestui an, relatează Agerpres, citând Reuters.

Patru teroriși pregăteau atacurile

Serviciul rus de securitate internă a afirmat că întrerupt activitatea unei celule "în adormire" formată din patru membri ai Statului Islamic care primeau instrucţiuni de la cineva din Siria prin serviciul de mesagerie Telegram.

FSB nu a oferit detalii cu privire la momentul în care atacurile ar fi urmat să fie comise sau obiectivele precise vizate de islamişti.

Securitate sporită în ajunul CM de Fotbal

Rusia, a cărei armată ajută guvernul de la Damasc să lupte împotriva forţelor rebele siriene, găzduieşte Campionatul Mondial de Fotbal în perioada 14 iunie-15 iulie şi şi-a sporit măsurile de securitate.

Membrii celulei proveneau din Siberia, a afirmat FSB într-un comunicat. 20 de persoane au fost reţinute într-o operaţiune specială a forţelor de securitate în oraşul Novîi Urengoi, la 2.300 km nord-est de Moscova. În urma percheziţiilor au fost descoperite materiale de propagandă a Statului Islamic, a precizat FSB.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel