Stare de urgență vs. alertă. Chirieac, semnal de alarmă: Asta e, de fapt, ADEVĂRATA problemă!

Florin Cîțu   - foto Agerpres
Florin Cîțu - foto Agerpres

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat situația juridică cu privire la starea de alertă și a atras atenția asupra unei alte probleme în criza generată de COVID-19.

Bogdan Chirieac a fost întrebat de acuzele PSD cu privire la faptul că PNL a trimis legea stării de alertă prea târziu la Parlament, iar în acest sens nu vor exista cele trei zile restricții. 

Analistul politic nu crede că acest vid legislativ juridic este problema reală și a explicat:

În opinia mea problema e cu totul alta: nu se știe ce va fi de mâine în România. Nu se știe nici ce va fi în SUA sau Marea Britanie. Toate lucrurile dintr-o societate normală nu mai sunt valabile.

Cum vor fi aplicate măsurile de distanțare socială într-o fabrică? Într-o fabrică strungurile sunt puse la doi metri. El are 12 metri și lucrează 8 oameni la el. (...) În blocurile de birouri norma este de 16 metri pătrați la un angajat. Ce facem? Dăm afară jumătate din angajați sau mai luăm spații de birouri? Principala problemă astăzi este aerul condiționat recirculat. Ce se va înâmpla? Clădirile devin furnale în iunie dacă nu e folosit aerul condiționat.

Omenirea a decis să repornească economia pentru a putea pune pâine pe masă. Va trebui să trăim și cu pandemia, nu sunt semne că ea slăbește, sunt zilnic sute de infectări, dar și cu criza economică. Dacă până acum în mașinile de transport public erau 5 oameni pentru că nu funcționau majoritatea întreprinderilor, de luni vor fi 60. Riscul de infectare va crește”, e de părere analistul politic.

Chirieac: L-am auzit pe Cîțu și m-am luat cu mâinile de cap

„Acestea sunt problemele, mai puțin cele juridice: cum arată lumea de mâine. Nu știu să răspundă nici laureații premiului Nobel. Câți vom muri? Câte victime va avea specia umană în această pandemie? 100 de milioane ca în timpul gripei spaniole? Atunci erau mai puțin de două miliarde de oameni în lume, acum sunt aproape 8. Ne asumăm dispariția a aproape jumătate de miliard de oameni pentru că se repornește economia?”, s-a întrebat Bogdan Chirieac, la România TV.

„Deocamndată toată lumea speră la vaccin, dar până în momentul de față nu avem nici măcar un tratament”, a mai amintit analistul politic. Acesta a subliniat că situația generată de COVID-19 este în continuare foarte gravă, iar peste ea se suprapune incapacitatea guvernanților.

„Situația e în continuare foarte gravă. Peste ea se suprapune neputința guvernanților și incapacitatea de a crea programe. L-am auzit ieri pe domnul Cîțu în Parlament și m-am cu mâinile de cap: 'Ăștia (n.r. - PSD-ul) îndrăznesc să atace statul cu Parlamentul?' Vă dați seama ce haos înspăimântător ideologic și moral este în mintea acestui Cîțu? În opinia sa statul este deasupra Parlamentului. Statul nu este doar o structură care conduce țara pentru poporul român. Nu, e deasupra Parlamentului...”, a mai precizat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel