Stânga franceză. Manuel Valls, marele favorit

Fostul premier francez Manuel Valls, care a demisionat luna trecută pentru a participa în alegerile primare ale stângii, rămâne favoritul clar la câștigarea acestui scrutin, indică un sondaj de opinie dat publicității joi.

Valls este creditat cu 43% din intențiile de vot în primul tur al alegerilor primare, programat la 22 ianuarie, fiind urmat de Arnaud Montebourg, fost ministru al economiei, cu 25%, și de Benoit Hamon, cu 22%.

Fostul prim-ministru l-ar învinge pe oricare dintre contracandidați în turul secund, la 29 ianuarie, cu un procent între 55% și 57% din voturi, relevă sondajul Harris Interactive, realizat pentru France Televisions, scrie Agerpres.

Sondajul a fost realizat online în perioada 2-4 ianuarie, în rândul a 6.245 de persoane cu drept de vot, dintre care 478 de votanți înregistrați care și-au declarat intenția fermă de a participa în alegerile primare.

Rezultatele sunt similare celor reieșite din anchete întreprinse în luna decembrie.

Acestea îl arată însă pe Valls, asociat îndeaproape cu mandatul președintelui impopular Francois Hollande, cu șanse foarte reduse de a câștiga scrutinul prezidențial. Anchetele îl plasează pe locul al cincilea, care i-ar aduce eliminarea chiar din primul tur, care va avea loc pe 23 aprilie. Pentru turul decisiv, aceleași sondaje îl creditează cu prima șansă pe fostul premier conservator Francois Fillon, în fața președintei Frontului Național (extrema dreaptă), Marine Le Pen.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel