Stadioane noi Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf. Stadiul lucrărilor

Mihai Ciobanu / 07 noi 2019 / 08:37 Salveaza PDF Comentarii

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a transmis informaţii cu privire la stadiul lucrărilor de reconstruire a stadioanelor Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf.

La Steaua (capacitate de 31.254 de locuri), s-au executat lucrările de infrastructură în proporţie de 95%. Se execută lucrări la partea de suprastructură a stadionului, lucrări din beton monolit şi prefabricate; stadiul acestora este de cca. 85%. Au început lucrările la instalaţii şi arhitectură pentru spaţiile aferente subsolului stadionului (stadiul de cca. 25%) şi montarea confecţiei metalice a acoperişului.

La Rapid (capacitate de 14.050 de locuri), au început lucrările la partea de infrastructură, stadiul acestora fiind: săpătură realizată în proporţie de 100%, betonul de egalizare în proporţie de 70%, hidroizolaţie la nivelul fundaţiilor în proporţie de 70%, fundaţii în proporţie de 7%.

La Arcul de Triumf (capacitate de 8.207 de locuri ), lucrările de săpătură, radier, hidroizolaţii sunt realizate în proporţie de 90%, lucrările de execuţie stâlpi, diafragme, fundaţii izolate - 45%, iar lucrările de execuţie a elementelor structurale aferente suprastructurii - 25%.

Cele 3 stadioane se realizează prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, derulat de Compania Naţională de Investiţii, bugetul total fiind de peste 500 de milioane de lei.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27