Spitalul 'Marie Curie', dotare mult așteptată

spitalul-marie-curie
spitalul-marie-curie

Spitalul 'Marie Curie' va putea deservi mai pacienţii care au nevoie de intervenţie medicale de urgenţă.

Un heliport va fi construit pe acoperişul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie", au anunţat marţi reprezentanţii unităţii medicale.

Construcţia va începe în toamna acestui an şi va deservi pacienţii care au nevoie de intervenţie medicale de urgenţă în Spitalul "Marie Curie", investiţia fiind în valoare de 425.000 de euro.

Personalul unităţii medicale efectuează o gamă largă de intervenţii, mulţi dintre copiii pacienţi ai spitalului fiind transportaţi din diferite zone ale ţării.

Potrivit medicilor, în majoritatea cazurilor, micii pacienţi au nevoie de o intervenţie de urgenţă, iar timpul necesar pentru a-i transporta cu ambulanţa de la locul aterizării elicopterului până la spital este prea lung, astfel că, uneori, salvarea lor nu mai este posibilă.

"Va deservi întregul spital"

Şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi, Cătălin Cîrstoveanu, a spus că heliportul va deservi întregul spital.

"Nimeni nu poate să conteste ce înseamnă un heliport pentru un spital. (...) Heliportul este extrem de important. Va deservi întregul spital. Am început să discutăm despre heliport de mai mulţi ani. (...) Probabil că va începe la toamnă construcţia. Contractul este pentru doi ani", a spus medicul, într-o conferinţă de presă.

Managerul Spitalului "Marie Curie", Daniel Buzatu, a precizat că este nevoie de consolidarea Corpului C al clădirii unităţii medicale unde va fi construit heliportul.

"Este nevoie 100% de consolidare pentru heliport. Se va face în acelaşi timp consolidarea. Lucrează experţi, ei vor da soluţia cea mai eficientă. Oricum spitalul trebuie consolidat. Spitalul are risc seismic grad trei. Heliportul va fi construit pe Corpul C al spitalului", a arătat managerul.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor, Alexandru Popa, a declarat că proiectul are darul de a salva vieţi.

Spitalul este o donaţie a statului polonez pentru copiii din România, fiind construit de firma Budimex în anul 1984. Instituţia oferă asistenţă medicală de specialitate pentru copii, asigurând servicii de urgenţă, curative şi profilactice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel