Printr-o hotărâre a Consiliului Local Bârlad şi cu avizul Ministerului Sănătăţii, Spitalul de Copii "Sfântul Nicolae" Bârlad s-a comasat cu Spitalul de Urgenţă din localitate, întreaga activitate fiind preluată şi coordonată de unitatea spitalicească în subordinea căreia a fost trecută.
Odată cu desfiinţarea spitalului de copii, toţi cei 152 de angajaţi ai unităţii au fost preluaţi de Spitalul de Urgenţă Bârlad, fiind vorba de 21 de medici, 67 de asistente medicale, 40 de infirmiere şi îngrijitori, precum şi 24 de salariaţi din sectoarele administrativ şi TESA, informează Mediafax.
"Comasarea celor două spitale a avut drept scop principal încadrarea într-un nivel superior de clasificare a activităţii medicale. Individual, cele două spitale au primit nivelul patru şi cinci de competenţă, ceea ce automat presupunea şi o finanţare inferioară. Însă, odată cu aprobarea de către Consiliul Local a comasării, Ministerul Sănătăţii ne-a aprobat o clasificare superioară, respectiv nivelul trei de competenţă. Desigur, avem de rezolvat nişte probleme până la sfârşitul anului, o parte dintre ele fiind deja soluţionate prin înfiinţarea unor linii de gardă pe neonatologie şi neurologie", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş.
Spitalul de Copii Bârlad este a treia unitate spitalicească din judeţul Vaslui, din cele cinci rămase în activitate, care se desfiinţează în ultima perioadă, după ce, la 1 aprilie, şi-au încetat activitatea Spitalul Orăşenesc Negreşti şi Spitalul de Cronici Tutova.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu