Spectacol ceresc de Perseide

Ca în fiecare an, stelele căzătoare fac deliciul pasionaţilor de astronomie. În noaptea de vineri spre sambata a avut loc maximul Perseidelor, când au putut fi observaţi cei mai mulţi meteori, chiar şi 100 pe oră.

Ca în fiecare an, în luna august îşi face apariţia curentul de meteori Perseide, care a putut fi observat în nopţile de 11, 12, dar poate fi observat şi in 13 august, potrivit Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu", citat deMeteorii intră în atmosfera Pământului cu circa 60km pe oră. Cei mai mulţi sunt particule de praf de mărimea granulelor de nisip, însă unii din ei pot ajunge la mărimea boabelor de mazăre. Majoritatea nu ajung pe suprafaţa Pământului.

Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1mm diametru ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracţiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte meteorid, iar pietroiul care cade pe Pământ se numeşte meteorit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel