Spectacol ceresc de Perseide

[] []

13 aug 2011 / 08:55
Salveaza PDF Comentarii
perseide
Descriere foto: perseide

Ca în fiecare an, stelele căzătoare fac deliciul pasionaţilor de astronomie. În noaptea de vineri spre sambata a avut loc maximul Perseidelor, când au putut fi observaţi cei mai mulţi meteori, chiar şi 100 pe oră.

Ca în fiecare an, în luna august îşi face apariţia curentul de meteori Perseide, care a putut fi observat în nopţile de 11, 12, dar poate fi observat şi in 13 august, potrivit Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu", citat deMeteorii intră în atmosfera Pământului cu circa 60km pe oră. Cei mai mulţi sunt particule de praf de mărimea granulelor de nisip, însă unii din ei pot ajunge la mărimea boabelor de mazăre. Majoritatea nu ajung pe suprafaţa Pământului.

Dâra luminoasă de pe cer este lăsată de o particulă sub 1mm diametru ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracţiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte meteorid, iar pietroiul care cade pe Pământ se numeşte meteorit.Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26